Кандише, и то на трулеж: Сва Наташина одликовања

Наташа Кандић која је јуче избачена из просторија београдске општине Стари Град са промоциje књиге др Војислава Шешеља, једна је од најодликованиких јавних личности на овим просторима.

четвртак, 6 фебруара, 2020 / 12:26

Пише: Филип Егељић

Поред 10-ак иностраних признања, претежно из САД-а (поједина је добила у пакету са Ветоном Суроием који је био у шиптарском преговарачком тиму у Рамбујеу), Кандић је одликована и у земљама региона, а ово су њена „домаћа“ одликовања:

* 06.04.2006. поводом Дана града Сарајева на иницијативу Изудина Филиповића проглашена је „почасном грађанском“.

– Образложење: „За дизање гласа против крвопролића.“

* 20.10.2006. – одликована од стране тадашњег предсједника РХ, Стјепана Месића орденом „Даница Хрватска са ликом Катарине Зринске“.

– „За промиџбу моралних вриједности.“

* 20.02.2015. – На седму годишњицу независности тзв. „Косова“ одликована од стране тзв. предсједнице Атифете Јахјаге орденом Мајке Терезе – „За развој Косова“.

* Најзанимљивији догађај се сигурно догодио 10.07.2018. кад је дотична добила одликовање „Златна мапа Косова“ за „Објаву тачних података о убијенима и несталима на Косову“, од стране тадашњег „премијера“, Рамуша Харадинаја. Иронично, зар не?

Истовремено док је добијала поменута одликовања радила је супротно.

* 2003. – на протесту Срба протераних са Косова и Метохије ошамарила старца који је тражио истину о несталим сину.

* 2009. и 2016. – осуђивана за клевету (09′ за клевету против Томислава Николића и 16′ за клевету против генерала Љубише Диковића).

*А случај који је најзначајни за објашњење овог „инцидента“ је инструисани свједок Тужилаштва у Хагу, Горан Стопарић којег је Кандићка мотивисала: уцјенама, новцем, сексом да лажно свједочи против Шешеља. Свједок је раскринкан, а снимак постоји на Јутјубу.

Она никад није одговарала за непоштовање Суда, иако је рецимо Флоренс Артман кажњена за далеко мањи прекршај.7 КОМЕНТАРА

 1. Све је истина што је наведено. Осим, она није озваничени ратни злочинац, ратнохушкачка хуља, крадљивац станова војвођански Хрвата, сарајевски лудак и надасве манипулатор ове популације заражене крављим лудилом. Бити Жена у овом хорору од земље и речи да је генерал коњокрадица, а протестанти заведена, корумпирана и рушилачка руља што прети здравом разуму и животима других, а сада и нашим, то је Храброст, то је Дијагноза, то је једина Истина. Све друго речено, написано је Лаж. Истина ће вас ослободити од робства константне манипулације ума. Овде нема нико ко није компромитован и прљав, и лажан. И, ми таквима верујемо, потпуно без имало сумње у њихове мотиве, а за узврат шаљемо нашу децу да буду убијени за њихове идеале, јадне будале. Нека дуго поживи ова Храбра Жена и истраје у раскринкравању ових кукавица и лажова. Живела Србија.

 2. О овој моралној ругови и издајнику би требала колумна да пише у издањима! Она је до те мјере окрвавила руке да је генерације неће опрати за ово што ради по Србији! Београд у којем живи би требао да се дезинфекује послије њеног одласка на сметљиште историје!
  О овом живом примјеру НВО-а треба често да се пише и да се јавност напомиње о каквом олошу је ријеч!

 3. Србијом и дан данас влада смрад и несрећа произведена у удбашком експерименту Српској радикалној странци.Није крив Филип Егељић,он је рођен и одрастао окружен системом поремећених вриједности,Србијом коју данас у европске интеграције води кафе куварица из „Велике Србије“ ратног злочинца Војислава Шешеља.
  Крива је искључиво УСА која је здрави и демократски дио српског народ оставила 9. Октобра да гледа у небо и Запад.

 4. Beograd je pun Srpskih USTASA.
  Srbi koji misle kao provjereni Srpski neprijatelji i koje Fasisti podrzavaju nagradjuju finansiraju.
  Nema Hrvata i muslimana koji ce reci treba da postoji RSK i RS ali ima dosta Srba koji kazu da je u srebrenici bio “genocid”

 5. Наташин „грађански активизам“, сам по себи уопште није проблематичан. Чак, напротив, он је пожељан. Нажалост, проблематичан је њен мотив и „грађанског активизма“. То што она ради, ради искључиво ради новца који добије од заинтересованих група, организација, институција. А све то ради како би очувала привилегије које је имала њена породица у комунизму, као породица генералска.
  Да је само једну ријеч казала или један потез учинила како би саучествовала у сјећању на невине жртве комуниста и ОЗНЕ, у чему је веома активно учествовао њен отац Павле (за шта она уопште није крива) могао би да прође тај њен активизам. Пошто тога није било ни у назнакама, од објективног сагледавања дешавања на овим нашим просторима, нема ништа. И зато њена признања за народ коме припада не значе ништа. То је у ствари плата коју она добије за своје дјелање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *