Кандише, и то на трулеж: Сва Наташина одликовања

Наташа Кандић која је јуче избачена из просторија београдске општине Стари Град са промоциje књиге др Војислава Шешеља, једна је од најодликованиких јавних личности на овим просторима.

четвртак, фебруар 6, 2020 / 12:26

Пише: Филип Егељић

Поред 10-ак иностраних признања, претежно из САД-а (поједина је добила у пакету са Ветоном Суроием који је био у шиптарском преговарачком тиму у Рамбујеу), Кандић је одликована и у земљама региона, а ово су њена "домаћа" одликовања:

* 06.04.2006. поводом Дана града Сарајева на иницијативу Изудина Филиповића проглашена је "почасном грађанском".

– Образложење: "За дизање гласа против крвопролића."

* 20.10.2006. – одликована од стране тадашњег предсједника РХ, Стјепана Месића орденом "Даница Хрватска са ликом Катарине Зринске".

– "За промиџбу моралних вриједности."

* 20.02.2015. – На седму годишњицу независности тзв. "Косова" одликована од стране тзв. предсједнице Атифете Јахјаге орденом Мајке Терезе – "За развој Косова".

* Најзанимљивији догађај се сигурно догодио 10.07.2018. кад је дотична добила одликовање "Златна мапа Косова" за "Објаву тачних података о убијенима и несталима на Косову", од стране тадашњег "премијера", Рамуша Харадинаја. Иронично, зар не?

Истовремено док је добијала поменута одликовања радила је супротно.

* 2003. – на протесту Срба протераних са Косова и Метохије ошамарила старца који је тражио истину о несталим сину.

* 2009. и 2016. – осуђивана за клевету (09′ за клевету против Томислава Николића и 16′ за клевету против генерала Љубише Диковића).

*А случај који је најзначајни за објашњење овог "инцидента" је инструисани свједок Тужилаштва у Хагу, Горан Стопарић којег је Кандићка мотивисала: уцјенама, новцем, сексом да лажно свједочи против Шешеља. Свједок је раскринкан, а снимак постоји на Јутјубу.

Она никад није одговарала за непоштовање Суда, иако је рецимо Флоренс Артман кажњена за далеко мањи прекршај.5 КОМЕНТАРА

  1. О овој моралној ругови и издајнику би требала колумна да пише у издањима! Она је до те мјере окрвавила руке да је генерације неће опрати за ово што ради по Србији! Београд у којем живи би требао да се дезинфекује послије њеног одласка на сметљиште историје!
    О овом живом примјеру НВО-а треба често да се пише и да се јавност напомиње о каквом олошу је ријеч!

  2. Србијом и дан данас влада смрад и несрећа произведена у удбашком експерименту Српској радикалној странци.Није крив Филип Егељић,он је рођен и одрастао окружен системом поремећених вриједности,Србијом коју данас у европске интеграције води кафе куварица из „Велике Србије“ ратног злочинца Војислава Шешеља.
    Крива је искључиво УСА која је здрави и демократски дио српског народ оставила 9. Октобра да гледа у небо и Запад.

  3. Наташин „грађански активизам“, сам по себи уопште није проблематичан. Чак, напротив, он је пожељан. Нажалост, проблематичан је њен мотив и „грађанског активизма“. То што она ради, ради искључиво ради новца који добије од заинтересованих група, организација, институција. А све то ради како би очувала привилегије које је имала њена породица у комунизму, као породица генералска.
    Да је само једну ријеч казала или један потез учинила како би саучествовала у сјећању на невине жртве комуниста и ОЗНЕ, у чему је веома активно учествовао њен отац Павле (за шта она уопште није крива) могао би да прође тај њен активизам. Пошто тога није било ни у назнакама, од објективног сагледавања дешавања на овим нашим просторима, нема ништа. И зато њена признања за народ коме припада не значе ништа. То је у ствари плата коју она добије за своје дјелање.

Оставите одговор