Опозиција најављује протесте за јесен у Милоленду

Рад парламента у пуном капацитету поново је угрожен након нових најава кривичног гоњења Небојше Медојевића због његових дискусија у Скупштини, казао је у интервјуу Побједи Милан Кнежевић, предсједник Демократске народне партије и један од лидера ДФ.

понедељак, 16 јула, 2018 / 15:41

Према његовим ријечима ДФ интензивно размишља о организовању протеста на јесен.

Кнежевић је, на питање када ће званично предложити парламенту да се редовно скупштинско тијело бави изборним законима, умјесто ад хок радна група коју предлаже УРА, рекао да ДФ, уколико се настави прогон његових лидера због саопштених ставова, не би требало да учествује у раду ни редовног, нити ад хок парламентарног тијела.

"Ако неко мисли да нас институционално терорише на дневном нивоу, а да са друге стране добије конструктивност и мирно прихватање улоге вјечите жртве, онда је у грдној заблуди. Недавно сам саопштио у Скупштини да ће сваки нови напад на ДФ проузроковати нашу контраофанзиву, а то значи да ћемо користити сва расположива демократска средства за одбрану наших људских и политичких увјерења”, рекао је Кнежевић.

Он је нагласио да Демократски фронт интензивно размишља о организовању протеста на јесен.

"Свако ко истински жели да учествује у демократским акцијама против режима добро је дошао и није му потребна никаква посебна позивница”, поручио је он.