Омладинска банка Приједор у 2021. години подржала 12 пројеката и један микробизнис

Директор програма Омладинска банка Фондације "Мозаик" Жељко Пауковић рекао је да ова фондација већ трећу годину има меморандум о сарадњи са Градском управом Приједор којим је дефинисан развој програма Омладинске банке Приједор и планирана подршка за 50 пројеката и осам микробизниса.

петак, 19 новембра, 2021 / 19:57

"За ове три године успјешно смо подржали 32 пројекта и четири микробизниса", рекао је Пауковић новинарима у Приједору.

Он је подсјетио да путем овог програма млади узраста од 17 до 35 година имају могућност да аплицирају за пројекте или да добију средства за покретање властитог бизниса, наводећи да је у БиХ у овој години кроз 52 локалне омладинске банке подржано више од 600 пројеката и 90 микробзнниса.

Координатор Омладинске банке Приједор Срђан Шобот рекао је да је трећа година рада уједно и година са највише реализованих пројекта, те да је вриједност овог програма у развијању активизма и предузетничког духа код младих.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачвечић рекао је да град Приједор мора бити отворен град у којем млади имају апсолутну подршку и простор да развијају креативне идеје.

Милан Саџак из Удружења грађана "Чувари Сане" рекао је да је ово удружење посредством Омладинске банке реализовало пројекат чишћења и уређења обала на купалиштима Љубин Брод и Ушће. "Ту се види како велики посао може да се уради за 1.500 КМ", додао је Саџак.