Олимпијско злато за Бањалучанке

Женски камерни хор "Бањалучанке" освојио је златну медаљу на Свјетској хорској олимпијади у Риги у Летонији гдје је учествовао као једини представник Републике Српске и БиХ. На најзначајнијем свјетском хорском такмичењу које је окупило 500 хорова из 80 земаља "Бањалучанке" су под умјетничким руководством композитора и диригента Младена Матовића награђене у категорији традиционалне музике у […]

понедељак, 21 јула, 2014 / 14:20

Женски камерни хор "Бањалучанке" освојио је златну медаљу на Свјетској хорској олимпијади у Риги у Летонији гдје је учествовао као једини представник Републике Српске и БиХ.

На најзначајнијем свјетском хорском такмичењу које је окупило 500 хорова из 80 земаља "Бањалучанке" су под умјетничким руководством композитора и диригента Младена Матовића награђене у категорији традиционалне музике у оквиру највишег ранга такмичења – "Championship Competition". Свечана додјела признања одржана је у суботу увече уз присуство угледних умјетника из цијелог свијета.

– Златну медаљу у Риги добили смо са посебним осјећањем задовољства и поноса јер је ово историјски резултат за наш хор. Послије два узастопна олимпијска сребра са претходних хорских олимпијада у Кини и САД, коначно смо досањали свој сан о олимпијском злату и на најљепши могући начин заокружили и потврдили да је ово најуспјешнија генерација "Бањалучанки" – каже Младен Матовић.

Истиче да су признањем у Риги додатно учврстили своје мјесто најбоље рангираног ансамбла на званичној листи 50 најбољих камерних хорова свијета Свјетске хорске асоцијације "Musica Mundi".

– Вишемјесечне активне припреме за Олимпијаду уродиле су плодом и желим јавно да честитам сваком члану хора на овом подвигу и огромном успјеху за наш ансамбл – казао је Матовић.0 КОМЕНТАРА

  1. Moja rodjena sestra Branka član je Banjalučanki. Moja sestra Branka je dala avoj doprinos da se ovo (i mnoga druga odličja) osvoje! Moja sestra Branka bila je student generacije na PMF-u u Banjaluci. Moja sestra Branka bila je stipendista fondacije „Dr Milan Jelić“. Moja sestra Branka govori 2 svjetska jezika. Moja sestra Branka je 4 godine na birou. Moja sestra Branka ne radi u Elektroprenosu i nema šanse da se bilo gdje zaposli. Moja sestra Branka želi da pobjegne odavde. Moja sestra Branka je moj ponos, moj znajiša i intelektualac. Mojoj sestri Branki i njenim curama želim puno zdravlja, sreći i uspjeha u budućnosti i da pronesu lijepi glas i još ljepši stas po cijelom svijetu!

Оставите одговор