ОДБЈЕГЛИ ПОРОТНИК (RUNAWAY JURY)

Стварно нема шта да се каже на рачун овог филма, а да не иде у прилог величанственом правном систему САД. Све је шематизовано, и тешко да реклама на плакату: Брилијантни неизвјесни трилер, са моћним и изненађујућим завршетком – може имало оправдати дјело. Ако је неко мислио да ће се толике паре уложити у пројекат (Дастин […]

четвртак, 5 маја, 2011 / 05:53

Стварно нема шта да се каже на рачун овог филма, а да не иде у прилог величанственом правном систему САД. Све је шематизовано, и тешко да реклама на плакату: Брилијантни неизвјесни трилер, са моћним и изненађујућим завршетком – може имало оправдати дјело.

Ако је неко мислио да ће се толике паре уложити у пројекат (Дастин Хофман игра споредну улогу!), а да амерички правни систем неће изаћи побједоносно – онда је ретардиран.

Типична америчка парница. Жена којој мужа убије отпуштени колега, са још десет запослених у фирми, тужи фабрику наоружања. Продају оружје сувише олако, и поред другог амандмана.

Затим се у причу укључују двоје младих, од којих је мушка половина добила позив за пороту у наведеном случају. Оружари унајмљују невиђено хај-тек екипу, која ће да ископа пороту која највише одговара одбрани.

Да ће добро побиједити, јасно је од самог почетка. Екипа тужбе су добричине. Чиста класика и алтруизам, наспрам вискоко технолошки опремљених папака. Ми онда одгледамо још једну судску драму, која је дала све од себе да буде акција.

Правда опет побјеђује, и шта неко још има против тога?

(Редитељ: Гари Фледер; Улоге: Џон Кјузак, Џин Хекман, Дастин Хофман)Оставите одговор