Одавно нисмо чули: Европа нема алтернативу!

Процес европских интеграција нема алтернативу и сви друштвени субјекти и грађани треба да узму активно учешће у процесу европеизације БиХ, јер они нису власништво једне или друге политичке странке, појединца или групе моћника, сматра Европски покрет БиХ. Честитајући 9. мај, Дан Побједе над фашизмом и Дан Европе, Европски покрет наглашава да процес европских интеграција припада […]

недеља, 8 маја, 2011 / 20:18

Процес европских интеграција нема алтернативу и сви друштвени субјекти и грађани треба да узму активно учешће у процесу европеизације БиХ, јер они нису власништво једне или друге политичке странке, појединца или групе моћника, сматра Европски покрет БиХ.

Честитајући 9. мај, Дан Побједе над фашизмом и Дан Европе, Европски покрет наглашава да процес европских интеграција припада свим грађанима БиХ једнако без обзира на националну, религијску, ентитетску, политичку, полну или другу врсту припадности.

"Од свог оснивања 2006. године Европски покрет се залаже и предлаже да 9. мај као Дан побједе над фашизмом и Дан Европе буду проглашени празницима на нивоу цијеле земље. Користимо и ову прилику да представницима политичких партија, који ће, надамо се, коначно и ускоро формирати извршну власт на нивоу БиХ, али и Предсједништву БиХ и свим органима на нивоима извршне власти упутимо апел да овај приједлог коначно уврсте у своје радне програме, разматрају и усвоје у интересу грађана, које заступају и представљају", наводи се у саопштењу.

Према мишљењу Европског покрета, прихватање Дана Европе као државног празника била више него јасна порука европским институцијама да БиХ искрено и стварно, а не само декларативно, прихвата и пропагира европске вриједности кроз обиљежавање битних датума европске историје.

"У задње вријеме било је малих и стидљивих покушаја да се овај приједлог уврсти у парламентарну расправу, али је све у сјени изборне кампање и неформирања власти остало само мртво слово на папиру", сматра Еввропски покрет.0 КОМЕНТАРА

  1. Празник „у интересу грађана“! Којем интересу? Доста више демагогије. Празник у интересу грађана. Показати стварно, а не декларативно да смо за европски пут… Какве флоскуле! Шта ако покажемо?

Оставите одговор