Сигурна побједа Фетела у Турској

Возач Ред Була Себастијан Фетел побиједио је данас у Истанбулу, у трци за Велику награду Турске у Формули један, што је шампиону трећи тријумф у четири трке ове сезоне. Други кроз циљ је прошао његов тимски друг Марк Вебер, а трећи Фернандо Алонсо, чиме је Ферарију донио прво пењање на побједнички подијум ове сезоне. Побједник […]

недеља, мај 8, 2011 / 20:44

Возач Ред Була Себастијан Фетел побиједио је данас у Истанбулу, у трци за Велику награду Турске у Формули један, што је шампиону трећи тријумф у четири трке ове сезоне.

Други кроз циљ је прошао његов тимски друг Марк Вебер, а трећи Фернандо Алонсо, чиме је Ферарију донио прво пењање на побједнички подијум ове сезоне.

Побједник прошле трке, Луис Хамилтон из Мекларена, био је четврти, док је Нико Розберг из Мерцедеса био пети. Џенсон Батон из Мекларена био је шести, а двојац Реноа Ник Хајдфелд и Виталиј Петров прошли су кроз циљ као седми и осми.

Бодове су освојили још и Себастијан Буеми из тима Торо Росо и Камуи Кобајаши из Заубера.

Фетел је лако победио у Турској и током целе трке није имао никаквих проблема да дође до тријумфа, пошто је започео са почетне, „пол” позиције. Победио је са лагодних 8,8 секунди предности.

„То! То! О томе ти причам!”, викао је Фетел на тимској радио вези, пре него што је искочио из болида и почео да се грли са члановима свог тима.

Фетел је побиједио у прве двије трке шампионата, а у једној је био други.

„Током цијеле трке имали смо то осигурање и били смо у прилици да сами диктирамо акције, а не да реагујемо на њих. Никад нам нико заиста није запријетио, што би довело до сасвим другачије ситуације”, пренијели су електронски медији Фетелове ријечи после трке.

Он је прошле године постао најмлађи шампион Формуле један, а ове сезоне је, са 23 године, велики фаворит да ће одбранити титулу. После убједљивог почетка сезоне има 34 бода предности у односу на Хамилтона и 38 у односу на Вебера.

„Видјели смо прошле године како ствари могу брзо да се промјене, и било је јако неизвјесно. Морамо да идемо корак по корак. Добар почетак сезоне увијек помаже, али пред нама је дугачак пут”, рекао је Фетел, који је прошле године освојио титулу последњег дана такмичења.

Трка је у почетку била узбудљива, са много претицања у почетку и у којој су четири прва возача променила све четири гуме.

„Битка са Фернандом на средини трке није била очекивана, али је била добра”, рекао је Вебер.

Алонсо је дошао трећи на циљ, са 10 секунди заостатка за Фетелом.

„Имали смо укупно добар викенд. Аутомобил је био бољи него у прве три трке шампионата. Опет смо уживали у тркању, уживали смо у трци борећи се за позиције”, рекао је Алонсо.Оставите одговор