Иванић: Што више Комшићеве приче, то је мање БиХ

Предсједник ПДП Младен Иванић сматра крајње неприхватљивим посљедње изјаве које у јавности износи хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, напомињући да их он не би смио износити као функционер који води БиХ. "То што их Комшић износи говори да његов циљ није да чува повјерење у БиХ него да завађа, али срећа је да његове […]

недеља, 8 маја, 2011 / 21:00

Предсједник ПДП Младен Иванић сматра крајње неприхватљивим посљедње изјаве које у јавности износи хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, напомињући да их он не би смио износити као функционер који води БиХ.

"То што их Комшић износи говори да његов циљ није да чува повјерење у БиХ него да завађа, али срећа је да његове изјаве никога више посебно не могу занимати нити узбудити јер смо на њих давно већ навикли", рекао је Иванић данас Срни, реагујући на изјаву хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да је "политика која је 90-тих година прошлог вијека долазила из Београда, а која се везује за друштво око Добрице Ћосића, била нацистичка".

Према Иванићевим ријечима, што је више оваквих Комшићевих изјава – то је мање БиХ.

"Што је више оваквих политичких глупости које он изриче – то је мање повјерења и то су мање шансе да се БиХ изгради као нормална земља", сматра Иванић.

Потпредсједник СДС Огњен Тадић сматра крајње неприхватљивим посљедње оптужбе хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, посебно због чињенице да је Добрица Ћосић као партизан учествовао у Другом свјетском рату и свој живот посветио изградњи друштва у коме људи нису дискриминисани по било ком основу.

"С друге стране, оне ратне заставе, трубе и покличи које смо чули деведесетих година из Загреба, а који су се пренијеле у Сарајево, нешто су са чиме се, нажалост, Комшић идентификовао у протеклим ратним сукобима на простору БиХ", рекао је Тадић данас Срни.

Тадић је закључио да би, у најмању руку, било поштено да Комшић не ставља у уста оне људе који су крварили борећи се против Хитлера.

"Уколико има потребу да се бави карактерисањем догађаја из Другог свјетског рата или након хашке пресуде хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу за `Олују`, нека Комшић повуче линију између тежње Павелићеве НДХ и онога што је Фрањо Туђман радио", рекао је Тадић.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић рекао је данас да је "политика која је 90-тих година прошлог вијека долазила из Београда, а која се везује за друштво око Добрице Ћосића, била нацистичка".

"БиХ се сударила са злом фашизма и нацизма током 90-тих година које је настало у сусједству и ту је било ријеч о регионалном фашизму", рекао је Комшић као уводничар на сесији Асоцијације независних интелектуалаца Круг 99 о теми "БиХ се брани антифашизмом".Оставите одговор