Обзнана дневних програма на Демофесту 2018

Након што су откривени сви детаљи главног дијела једанаестог по реду издања Демофеста, на ред је дошао и дневни програма фестивала, који ће и ове године обиљежети богат пратећи садржај. Фронтал.СРБ и ово саопштење пресловљава на азбуку.

петак, 29 јуна, 2018 / 18:09

У оквиру тродневног програма фестивала, од 19. до 21. јула, посјетиоци у Каменој кући биће у прилици да уживају свим чулима те тако да погледају занимљиве изложбене поставке, послушају актуелне музичке посластице и присуствују разноврсним предавањима и радионицама. И наравно све то уз бесплатан улаз.

Дневни програм, у четвртак 19. јула, започиње изложбеним поставкама “Демофест изложба као брендинг” и “Музика у очима Слободана Рашковића”, које ће бити отворене сва три фестивалска дана од 12.30 часова. Термин од 16.30 часова резервисан је за промоцију албума “Не правдам се, већ се исповиједам”, бањалучког музичко-поетског састава Џез поези кабаре, који чине Небојша Курузовић и Саша Берендика. Уз домаће бендове иду и најбољи домаћи брендови, па ћемо се на овој промоцији освјежити уз Нектар пиво.

Организатори су за крај првог дана, од 17.30 часова, припремили радионицу, у којој ће Никола Јовановић одржати предавање о ауторским правима у музици.

Други фестивалски дан, у петак 20. јула, од 16.30 часова, обиљежиће промоција још једног музичког првенца. Тyгер Ламб, другопласирани бенд прошлогодишњег издања Демофеста, представиће свој дебитантски албум “Борн инто Тхис”. На овој промоцији ћемо провјерити и какве фотографије прави Хуаwеи П20 са новом Леица камером, који је и службени телефон фестивала.

Истог дана, од 17.30 часова, услиједиће радионица познатог сценаристе, глумца и музичара Николе Пејаковића Коље, који је ове године један од чланова жирија Демофеста.

Трећи дан дневног програма, у суботу 21. јула, посвећен је промоцији групе Слонз, побједницима Демофеста X, уочи њиховог наступа на овогодишној финалној вечери ревијалних извођача. Првопласираном бенду десетог Демофеста у Каменој кући од 16.30 часова придружиће се и легендарни издавач Зденко Фрљић.

Дневни програм затвара предавање и радионица Дарка Рундека, музичара, пјесника, режисира и глумца, који ће се бањалучкој публици представити од 17.30 часова.

За све посјетиоце дневног програма, током сва три фестивалска дана, обезбјеђен је бесплатан улаз.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *