Новинар РТРС саслушан у Сипи због пријаве првомарташа

Уредник политичког магазина „Печат“ Радио-телевизије Републике Српске Гвозден Шарац јутрос је, у својству свједока, саслушан у Сипи у Источном Сарајеву, по кривичној пријави коју је против њега и новинара Ненада Петровића, Тужилаштву БиХ поднио предсједник Коалиције 1. Март Емир Суљагић. Шарац је одбацио наводе из пријаве, да је у прилогу о Коалицији, објављеном 18. априла, […]

субота, јун 29, 2013 / 09:07

Уредник политичког магазина „Печат“ Радио-телевизије Републике Српске Гвозден Шарац јутрос је, у својству свједока, саслушан у Сипи у Источном Сарајеву, по кривичној пријави коју је против њега и новинара Ненада Петровића, Тужилаштву БиХ поднио предсједник Коалиције 1. Март Емир Суљагић.

Шарац је одбацио наводе из пријаве, да је у прилогу о Коалицији, објављеном 18. априла, говором мржње ширио националну, расну и вјерску нетрпељивост и спречавао повратак избјеглих и расељених лица.

Умјесто тога, што и јесте задатак новинара, информисао је јавност о дјеловању Коалиције. Пријаву исте садржине, раније је као неутемељену одбацила Регулаторна агенција за комуникације БиХ. Новинар Ненад Петровић по истом основу, биће саслушан почетком сљедеће седмице.

Подсјећамо, новинари осталих медијских кућа са сједиштем у Српској, прошлог петка дали су подршку колегама са РТРС, а Радио-телевизија Републике Српске, затражила је заштиту домаћих и међународних институција од ове Коалиције, која осим константних напада на РТРС, у јавност иступа и неаргументованом и отровном реториком против Републике Српске и њених институција.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *