21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Нови предсједник Ирана је Ебрахим Раиси – Нећемо о нуклеарном споразуму ако не буде осигуравао наше интересе

Новоизабрани ирански предсједник Ебрахим Раиси (سید ابراهیم رئیس‌الساداتی) рекао је на првој конференцији за новинаре да ће његова администрација бити ангажована са другим земљама кроз дипломатију и да се неће ограничити на процес преговора о нуклеарном споразуму.

понедељак, 21 јуна, 2021 / 14:19

"Наша спољна политика неће бити ограничена на нуклеарани споразум. Имаћемо интеракцију са свијетом. Нећемо везати интересе иранског народа са нуклеарним споразумом", рекао је Раиси.

Он је критиковао одлуку Вашингтона да напусти овај пакт 2018. године и оптужио САД за "кршење" споразума увођењем санкција Ирану.

Раиси је напоменуо да споразум мора бити примијењен у потпуности, али је Вашингтон раније објавио да би неке казнене мјере могле остати на снази чак и ако се постигне нови договор.

"Немамо намјеру да преговарамо о нуклеарном споразуму уколико то неће осигурати интересе наше земље", рекао је нови ирански предсједник.

Раиси је побиједио на изборима током викенда и замијениће у августу на предсједничкој функцији актуелног шефа државе Хасана Роханија.

Његова побједа изазвала је бојазан да се Техеран неће упустити у дипломатске контакте са свијетом због Раисијевог тврдог односа према Западу.