08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Није шала: До 10.000 гледалаца по спортској утакмици на олимпијади у Токију

Организатори Олимпијских игара у Токију ограничили су број гледалаца на 10.000 по сваком такмичењу, неколико дана након што су стручњаци упозорили да би одржавање Игара без навијача била најмање ризична опција у вријеме пандемије ковид 19.

понедељак, 21 јуна, 2021 / 14:10

Одлука, која је била очекивана, указује на жељу Јапана да спаси спортски скуп вриједан више милијарди долара, иако је домаћа јавност дубоко забринута због могућег поновног ширења заразе.

Јапан је у највећој мјери избјегао експлозивно ширење вируса корона, али се вакцинација одвија споро, а медицински систем је на ивици капацитета у неким дијеловима земље.

Према одлуци организатора, "ограничење је постављено на 50 одсто капацитета борилишта или највише 10.000 људи".

У саопштењу се наводи да викање и гласно поздрављање побједника или оних који остваре добар резултат неће бити дозвољено. Организатори наводе да ће ношење маски бити обавезно и да ће од гледалаца бити тражено да са спортских борилишта оду право кући.

У зависност од стања "квази ванредног стања", бројеви могу бити додатно умањени након 12. јула. Такмичења почињу 23. јула.

Гледаоцима из иностранства већ је забрањен долазак у Јапан. Национални стадион, изграђен за Олимпијске игре 1964. године, који ће угостити атлетичаре и фудбалере, може да прими 68.000 навијача, али ће сада бити попуњен са мање од 15 одсто капацитета.

Директни преноси такмичења омогућиће да се Олимпијске игре прате у читавом свијету.