Новак Ђоковић на представљању своје воштане фигуре

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, присустоваће 9.фебруара у Музеју воштаних фигура у Јагодини, представљању своје фигуре у воску, рад београдског вајара Светомира Радовића, саопштила је данас Информативна служба Скупштине града Јагодине. Новак у воску је у оргиналном дресу и патикама и са „хед спид про” рекетом оштећеним, када га је тенисер свијета број један бацио […]

петак, 3 фебруара, 2012 / 13:44

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, присустоваће 9.фебруара у Музеју воштаних фигура у Јагодини, представљању своје фигуре у воску, рад београдског вајара Светомира Радовића, саопштила је данас Информативна служба Скупштине града Јагодине.

Новак у воску је у оргиналном дресу и патикама и са „хед спид про” рекетом оштећеним, када га је тенисер свијета број један бацио на једном од мечева.

Идеју и одлуку о изради воштане фигуре Ђоковића донио је градоначелник Драган Марковић Палма, који је изјавио Танјугу да ће воштани Ноле, „довести много туриста у Јагодину и Музеј воштаних фигура”.

Марковић је подсјетио да је прошле године Јагодину посетило „више од 700.000 туриста из земље и иностранства” и готово сви они су посјетили и Музеј воштаних фигра који се налази у Туристичком комплексу са Аква парком, ЗОО вртом и Излетиштем Поток.

Музеј воштаних фигура у Јагодини, једини у Србији и шести у Европи, отворен је у априлу 2008. године, има око 30 експоната, фигура личности из политичког, културног и спортског живота Србије.

После премијерног представљања своје фигуре, која ће бити дио сталне поставке музеја, Ђоковић ће у Спортској хали ЈАСА отворити меч за титулу свјетског првака у кик боксу, дисциплина лоу-кик, између Бобана Маринковића, члана Кик бокс клуба „Палмини тигрови” из Јагодине и Тијаго Бело Ферар да Силве из Бразила.Оставите одговор