Нокија разматра могућност продаје свог сједишта

Компанија „Нокија“ разматра могућност продаје свог сједишта у Финској у склопу проналажења начина за прикупљење готовог новца, али и истиче да не намјерава да се исели. Портпарол "Нокије" Џејмс Итериџ рекао је данас да компанија разматра могућност продаје и поновног изнајмљивања за зграду сједишта компаније у области Кејлањеми у Еспу, западно од Хелсинкија. "Нисмо компанија […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 07:13

Компанија „Нокија“ разматра могућност продаје свог сједишта у Финској у склопу проналажења начина за прикупљење готовог новца, али и истиче да не намјерава да се исели.

Портпарол "Нокије" Џејмс Итериџ рекао је данас да компанија разматра могућност продаје и поновног изнајмљивања за зграду сједишта компаније у области Кејлањеми у Еспу, западно од Хелсинкија.

"Нисмо компанија која се бави некретнинама, тако да има смисла да своје инвестиције усмјеримо у средиште нашег дјеловања", рекао је Итериџ, који није желио да коментарише о потенцијалној вриједности зграде.

Зграда од челика и стакла са погледом на Фински залив сједиште је "Нокије" у протеклих 16 година. У сједишту "Нокије" запослено је око 1.600 људи.

"Нокија", такође има управна и истраживачка постројења у САД, Азији и Лондону. На крају другог квартала "Нокија" је широм свијета имала 113.500 запослених.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *