Ноћ музеја на 50 локација

„Ноћ музеја“ биће одржана у Новом Саду 14. маја на 50 локација у граду, саопштили су данас организатори манифестације на конференцији за новинаре. Свјетски популарна манифестација, која се у Новом Саду одржава пети пут, почиње у 18.00 часова, а завршава у два часа иза поноћи. У „Ноћи музеја“ учествоваће сви новосадски музеји, културни центри, позоришта, […]

четвртак, мај 5, 2011 / 15:56

„Ноћ музеја“ биће одржана у Новом Саду 14. маја на 50 локација у граду, саопштили су данас организатори манифестације на конференцији за новинаре.

Свјетски популарна манифестација, која се у Новом Саду одржава пети пут, почиње у 18.00 часова, а завршава у два часа иза поноћи.

У „Ноћи музеја“ учествоваће сви новосадски музеји, културни центри, позоришта, галерије и архиви, као и неки градски алтернативни простори.

Предвиђено је да манифестација буде одржана и у холу новосадске Жељезничке станице, као и кафе-клубу „Ђардино“ гдје је одржана данашња конференција за новинаре.

„На тих 50 локација биће одржано 100 различитих манифестација. Ове године биће више програма за децу, више музике и специфичних догађаја намењених домаћим и страним туристима“, изјавила је коодинаторка програма манифестација Светлана Младенов.

Она је додала да ће овогодишња „Ноћ музеја“ у Новом Саду бити у знаку „Венецијанског бијенала“, свјетске манифестације савремене умјетности, која се одржава још од 1895. године.

„На то смо се одлучили због тога што је Музеј савремене уметности Војводине прва институција из покрајине која припрема изложбу којом ће се Србија представити на наредном Бијеналу. Тим поводом гости ће у здању огранка Српске академије наука и уметности у Пашићевој улици имати прилику да виде изложбу радова свих војвођанских уметника који су икада излагали у Венецији“, навела је Светлана Младенов.

Организатор новосадске „Ноћи музеја“ је Асоцијација за визуелну умјетност и културу „ВИСАРТ“, а генерални спонзор је ове године ОТП банка.

У четири филијале ове банке у Новом Саду моћи ће да се купе и карте по цијени од 300 динара (око три евра), а 14. маја и на улазима појединих музеја и галерија. Уз карту се добија и каталог, а она важи за свих 50 локација, с тим да је улаз на „Ноћ музеја“ бесплатан за старије од 70 и млађе од седам година.

„Ноћ музеја“ биће одржана у 65 градова широм Србије, а овогодишња манифестација је у склопу националног програма.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *