Њујорк и Сиднеј повезује најдужи лет у историји ваздушног саобраћаја

Њујорк и Сиднеј од јуче су повезани директном авио-линијом без слијетања, која ће оборити све досадашње рекорде када су у питању комерцијални летови.

субота, 19 октобра, 2019 / 15:02

Авион Боинг 787-9, у коме ће се налазити 40 путника, прелетјеће 16.000 километара без слијетања и допуне горива. Особље и путници морали су да прођу посебне менталне и физичке тестове издржљивости.

На првом од три "супер дуга” пробна лета, научници ће пратити ефекте 19-часовног лета, односно како ће путници да то поднесу.

Аустралијски национални превозник "Квантас” планира ове године још два оваква лета. Авион би требао да слети у Сиднеј у недјељу ујутро.

Летови компаније "Сингапур Ерлајнс” који саобраћа из Сингапура за Њујорк до сада је држао рекорд.

Број путника на лету од Њујорка до Сиднеја је ограничен како би се минимализирала потрошња горива и омогућило да авион прелети 16.000 километара без поновног пуњења.

Научници из два аустралијска универзитета биће у летјелици како би пратили образац спавања путника, границу издржљивости и потрошњу хране. Пилоти ће носити уређај који прати њихове мождане таласе и будност.

С обзиром на 15-сатну временску разлику између Њујорка и Сиднеја, учинак овог путовања биће помно праћен.Оставите одговор