Није Џек Мачкосјек, мачке по Лондону су поклале лисице

Британска полиција је после три године истраге саопштила данас да серијски убица више од 400 животиња, претежно мачака у Лондону није никаква мистериозна особа, већ су то биле лисице.

четвртак, 20 септембра, 2018 / 21:16

"После детаљног испитивања доступних доказа, полиција је закључила да масакриране мачке на подручју Лондонда не могу бити дјело човјека, већ вјероватно неких грабљивица или лешинара”, навела је полиција.

Додаје се да нема очевидаца, нити препознатљивог метода убијања, као ни трагова о умијешаности човјека. Истрага Скотланд јарда почела је у септембру 2015. године после проналска првих масакрираних мачака на југу Лондона.

Полиција је навела да нема никаквих доказа да су људи убили мачке а да су медији у извјештајима о "убици мачака” изазвали општу забринутост да би тај наводни убица могао да убија и људе.

Током обдукције неколико страдалих мачака утврђено да су оне угинуле у нападу других животиња, а на некима су пронађени трагови ДНК лисице, јавља АФП а преноси Бета.

Британски медији бавили су се случајем убијања мачака, а већ је била исконструисана прича о психопати, који је по профилу био мушкарац у четрдесетим годинама који има проблем са женама, а претпостављало се да ће у неком тренутку његова агресија почети да се прелива и на људе. Наводи се да  је за две године усмрћено више од 370 животиња1 КОМЕНТАР

  1. Живим у Лондону и могу да потврдим прилично сигурно да је то тачно. Зашто? Зато што је у Лондону могуће видети лисице како прелазе улице, мувају се око канти и контејнера за смеће, искачу из жбуња и трче у неком правцу као код нас пси и мачке. Тако да бих рекао да је једино чудно што се ово није повезало још пре.