Независна листа побиједила на Старчевици!

Вечерас, у централном холу основне школе Бранко Радичевић, десио се један несвакидашњи политички догађај, можда успоредив са револуцијом.

субота, 2 априла, 2011 / 21:22

Гласање је требало почети у 17 часова, али велики број окупљених и заинтересованих за изборе у Мјесној заједници Старчевица, довео је до крајње неуобичајене ситуације за изборе у мјесним заједницама. Представници потпуно независне листе кандидата, довели су велики број гласача који су их наумили подржати, те су се жалили на опструкцију, јер је процес легитимације грађана на улазу трајао необично дуго.

Тек након бучне интервенције Ђорђа Ђурђевића у салу су пуштени и преостали становници Старчевице, али је гласање тек почело око 18:10. Након четири пребројавања кворума, јер се број присутних стално мијењао, те бирања кандидата појединачно и методом дизања руке, направљена је листа оних са највећим бројем гласова.

Тако су Дражен Милосављевић, Ђорђе Кнежевић, Синиша Берић, Перо Павловић, Бранислав Вучић – Вучко, Синиша Лазић – Медо и Драженко Шкрбо; људи који од сада чине већину у МЗ Старчевица. Нико са листе владајуће коалиције није добио довољан број гласова.

Прошла и четири кандидата опозиције

Како су надлежни овој независној групи младих људи која је тријумфовала на Старчевици скинули четири кандидата са листе, због неправилности на списковима или мјестом боравка, листа је имала само седам кандидата. Због тога су, осим њих, прошла још и по два кандидата ПДП и ДП, што неће нарушити стабилну већину независних.

Дражен Милосављевић, један од кандидата са листе који су вечерас постали већина у МЗ Старчевица, у изјави за Фронтал.РС је рекао да је то група нестраначки опредјељених људи, који воле своје насеље и свој град, те су одлучили да узму ствар у своје руке и покажу владајућима да имају алтернативу.

– Битно је још нагласити да ћемо се ми одрећи својих накнада које нам припадају по правилу, те да ћемо их искористити да стипендирамо добре ученике, каже Милосављевић.

Ови избори за МЗ Старчевица су имали обиљежја окупљања са високим степеном ризика, што најбоље показује случај МЗ Петрићевац, гдје је усљед нарушавања јавног реда и мира, дошло до прекида изборног процеса.

У још неким мјесним заједницама Града Бања Лука је дошло до тријумфа независних листа, а о томе ћемо вас детаљно извјестити сутра, у детаљној репортажи Фронтала, који је био једини медиј присутан на овом заиста несвакидашњем догађају.



0 КОМЕНТАРА

 1. Аууууу, ово је права ствар! Честитам момцима, тако се то ради. Ово стварно јесте велики корак, показали су комплетној опозицији како се дјелује. И не само опозицији, него и оним килавим фејсбук протестантима, који својим млитавим перформансима, малобројношћу и безидејношћу само јачају режим.

  А ово одрицање од накнада је посебна ствар..колико знам, те накнаде нису ни 100 КМ. Е сад, они посрани (требало би биииип, али нема разлога, стварно је епитет на мјесту) посланици добијају хиљаде и хиљаде КМ за-низашта, и још мање. Они коче ову земљу и овај народ, а не пада им напамет да помогну неког студента или ученика. Ђубрад импотентна.

  Е сад момци покажите шта знате и нека вам је са срећом. Велики поздрав

 2. Свака част момцима на успјеху а прије свега што нису ни у једној странци! Мислим да су зато и добили подршку људи коју ни „велике“ странке нису могле да скупе.

  Само да се не покваре на власти, ако се ово може звати власт.

 3. свака част.

  јесте да ће старчевица због овог служити за даље иживљавање партије, али ни до сад није било ништа боље. екипа неће успјети ништа да уради, не треба пуно очекивати, али бар ће бити неко да отворено прича о том а не као до сад. честитке дражену, меди и екипи.
  п.с.
  а гдје је бока, како он није прошао?

 4. Енергија је била невјероватна, а систем потпуни хаос. Плашио сам се да ће се нешто изјаловити, али независни старчевичани су показали да су одлучни и дисциплиновани. Искрено, ја мислим да би представници свих независних листа по МЗ требали размишљати о независној листи 2012. за локалне изборе. Нека промјене крену са Старчевице

 5. ovim putem, čestitam nezavisnim kandidatima MZ Starčevica, i ujedno proglašavam apsolutnu pobjedu nezavisnih kandidata i u MZ Centar II. U MZ Centar II su izabrani svih 9 nezavisnih kandidata, a ova pobjeda dobija na težini, kada se zna da je Centar II mjesna zajednica u kojoj žive Nebojša Radmanović, Igor Radojičić, Željko Kopanja… MZ Centar II će uskoro pokrenuti inicijativu za potpisivanje protokola o saradnji sa svim „oslobođenim“ mjesnim zajednicama…

 6. Такође, честитке екипи са Старчевице!!!
  Ствар избора у МЗ и требала би бити предмет интересовања прије свега самих грађана, а не првенствено политичких партија.
  Незванични резултати са Паприковца :
  Независни 3 или 4
  ДП 2 или 3
  СНСД 2
  ПДП 1

  Независни су брљали са неким лецима, па ће бити жалба, можда и поништавање избора. И то је добро, пошто ће онда остати и без она 2. 🙂

  Оно што се дешава јесте увод у пораз СНСД-а на локалним изборима у Бањалуци. Само треба радити мудро.
  Ови на Паприковцу су спремни!

 7. Хвала свима!
  Наша екипа је бројнија од ових 7 људи, али су нас десетковали и дисквалификовали нам неке значајне људе. Онемогућили су и Бориса Распудића, капитена ФК Борац да буде на нашој листи, јер нису испоштовали рок од 3 дана прије избора као крајњи за предају потписа подршке. Они су 97 сати прије избора закључили предају пријава.
  Честитке момцима с Паприковца и из Центра 2. Надам се да ћемо направити „Савез слободних мјесних заједница“ и да ћемо сви поштено радити.
  Ми смо нашој екипи дали име „Старчевица – кућа свих нас“ као одговор на оно егоистичко „моја кућа“, наглашавајући да смо сви једнаки и да се треба радити за све, не само за чланове наше групе, кумове и свастике.

 8. Аплауз људима који су учествовали у овим активностима; са нивоа МЗ се може направити квалитетна организација која би на локалним изборима потукла криминалце који владују у граду! Уз квалитетну листу са честитим и паметним људима се може направити изненађење у БЛ! Подршка из Посавине!

 9. Уз честитке желим нагласити да су припадници СДС-а имали договор да подрже независне кандидате ако процјене да сами не можемо да се пласирамо и да не расипамо гласове.
  Били смо коректни и испоштовали договор.
  Од тога имамо мало штете али ће се то у будужности вратити.
  Представници независних то ако хоће могу да потврде.

 10. Честитам, браво момци, нашли сте прави начин да покажете да уштогљени мамлази нису предодређени да одлучују у име свих нас, сад коначно има смисла она „Слобода или смрт“, а „моја кућа“ постаје путујућа до сметљишта историје…

 11. @креатива_позитива, 04.04.2011. 00:07:49

  Размишљао сам идеалистички о некој екипи младих, квалитетних и поштених људи, који би се организовали у удружење грађана, с циљем притиска на оне који имају власт, да раде свој посао. Радије сам за ту варијанту, али могуће је и удруживање за локалне изборе, али овог тренутка ипак само теоретски. Не треба послије овог малог корак високо полетјети, нити има разлога. Два су основна проблема у цијелој причи око удруживања поштених и интелигентних: први је новац, а други је људски его, односно сујета. Већ имам у „глави“ људе, који би чинили „дрим тим“, али мислим да је немогуће одржати у таквој екипи квалитетне међуљудске односе. Питање је ко би ту био први, свако би желио да он води главну ријеч, а за ту причу је потребно уважавање и толеранцијеа различитости. Лично се дружим са много људи од крајње лијевице до крајње деснице. За мене би идеално било да нпр. у случају разматрања неког приједлога ја гласам „против“, а мој колега „за“, иако смо у истој екипи, а не да су сви послушници једног вође. Код Срба мислим да само диктатуром и страховладом се може одржати дисциплина у странци. Свједоци смо и ја и Ви.
  Поздравите ми господина Лазу Марића из Брода, најактивнијег посланика у прошлом сазиву НСРС! Управо тај човјек је показао културу дијалога и кад су ставови дијаметрално супротни.

 12. Докторе Стевандићу, потврђујем!

  Пошто постоје бројни трачеви везано за суботу, написаћу неколико реченица.
  Прво, контактирали су нас из готово свих странка за сарадњу или коалирање, преговоре итд. Наша тактика је била да идемо са 11 младих људи, који су рођени и одрасли на Старчевици, и који су познати већини људи у насељу и који су могли да донесу довољно гласова. Жеља је била да уђе свих 11 људи и одлучили смо се да не правимо коалиције. Међутим, захваљујући непрофесионализму и некоректности људи из МЗ и Градске управе задужених за ове изборе , скинуто нам је 4 људи с листе: Ђорђе Ђурђевић и Адријана Тодоровић су скупили по 56 потписа грађана. Службеница ГУ у МЗ Старчевица ми је лично рекла да ће по пријему потписа подршке грађана све провјерити и телефонски нам јавити ако неки нису валидни. Међутим, тек два дана пред изборе нам јавља да Ђорђе и Адријана имају по 48 валидних потписа (од потребних 50) и да су скинути с листе. Рок за предају пријава је био до 3 дана пред изборе и лично сам питао да ли то значи да је сриједа задњи дан за предају, на шта сам добио потврдан одговор. Дакле, рок је требао истећи у сриједу у 17.00. Међутим, госпођа из ГУ је одлучила да у уторак у 16:00 затвори могућност предаје листа. Капитен ФК Борац, Борис Распудић је имао тренинг и није могао доставити прикупљене потписе и онемогућено му је да се кандидује. Огњена Дубочанина су диссквалификовали, јер је поднио захтјев за упису МЗ Ада, иако му је у мом присуству опет службеница ГУ у МЗ Старчевица рекла да може бити кандидат, јер је уписан у бирачки списак на Старчевици.

 13. Тако је наша листа сведена на само 7 кандидата. На састанку пред саме изборе се нисмо могли договорити да правимо коалиције са било којом странком, а већ је било и касно, јер су формиране неке, нпр. ПДП и ДП. Мислим да је ДНС ишао са свима помало и добили су више од СНСД. Ми смо одлучили да и овако идемо сами и да у случају да не можемо имати за сваког 50%+1 глас, да на лицу мјеста „ad hoc“ направимо неки договор. И тако се и десило. ДП и ПДП су заједно имали нешто преко 40 гласача и таман нам је толико фалило за надполовичну већину (с обзиром да је правилник о изборима јако глуп и да свих 11 људи морају имати преко 50%+1 глас од броја присутних). Подржали смо по 2 из ПДП и ДП, а они наше све и то је то. Ми смо имали по 180 гласова и кад би за избор била потребна проста већина, могли смо узети свих 11 мјеста, али се десио парадокс да ГУ помогне ПДП-у и ДП-у, а на нашу штету.

  Без обзира на све, ја ћу сарађивати са свима у насељу, без обзира на страначку припадност и мислим да треба искључити „високу политику“ на овом нивоу.

 14. @Др Стевандић

  Ево свима конкретан одговор! Како рекох, звали су нас из свих странака да преговарамо. Ми смо одбили и тражили смо безусловну подршку, нарочито опозиционих странака. СДС је то прихватио у случају да процијене да они немају шансе (а ако имају да изгласамо бар једног њиховог). Међутим, имали су Скупштину странке, мало њихових људи је дошло и подржали су нас безусловно.
  Хвала свима који су гласали за наше људе! Лично ћу сарађивати са свима.

 15. @БН, 04.04.2011. 13:48:34

  као дијете сам ишао на све Борчеве утакмице у првенству и купу СФРЈ, када је овдеј скидан „скалп“ Звезди, Хајдуку, Динаму,… С Партизаном је најчешће било 0:0. Сјећам се чак неких детаља с тих утакмица. Навијач сам Борца откад знам за себе. Нажалост, због значајног пада квалитета ове игре, након 1991. сам ријетко одлазио на утакмице мога Борца БЛ, али сам и даље срцем уз Борац. Ми нисмо група навијача, мада у екипи имамо капитена ФК Борац и људе који су навијачи Борца.
  Лично ми се не свиђа шарање по стамбеним зградама и да сваки клинац узме спреј и ишара фасаду неке зграде. Негдје су симболи Лешинара (навијача Борца) умјетнички одрађени, уз одобрење станара зграда. Не подржавам ни било какав вандализам. Надам се да га и нема и да су гласне жице главно средство исказивања љубави према свом клубу. У праву сте да није примјерено излијепити саобраћајни знак симболима фудбалског клуба.

 16. Придружио бих се и ја честиткама, на оствареном резултату у локалној заједници.
  Оно што бих желио од срца, јесте да останете чврсти у својим племенитим намјерама о чему свједоче и ваши први потези око одрицања материјалне накнаде.
  Имао сам прилике присуствовати страначком састанку на којем се договарала тактика за избор одборника у мојој МЗ. На моје велико разочарење, нико није нити спомињао неки програм будућег дјеловања изабраних одборника. Главна тема је била онемогућити СНСД да побиједи и као додатак теми било је говора о материјалној накнади која може добро доћи „неком студенту као џепарац“.
  Ситуација невјероватна. Нигдје није било говора о основним циљевима и задацима које ти људи треба да раде. Нигдје није било говора о обавезама и одговорностима. У видео прилогу, веома ми се свиђа излагање господина Милосављевића.
  Бојим се само, Дражене, ако уђете у коалирање са политичким партијама, појешће вас као десерт.

 17. @Quercus

  Хвала пуно! С обзиром да смо често овдје имали потпуно различите ставове, јако ми је драго да од Вас имамо подршку за ово. Некако је тешко данас људима толерисати другачија мишљења. Сада би рекао Бреговић: „Ово је тако дирљиво!“. 😀
  Шалим се, али заиста мислим да нам треба мало више поштовања према различитостима. Иако увијек нешто гунђам и буним се, никад нисам желио вријеђати људе. Како и данас мислим да се иза ника „Quercus“ крије мој друг Срђан, а Ви тврдите да смо пријатељи на ФБ, најбоље да ми се јавите за кафу.
  Ми имамо надполовичну већину, тако да не морамо коалирати. Имаћемо ових дана неформални састанак, па ћемо размотрити смјернице за рад. Нашу екипу не чини само ових 7 људи, а сви су добродошли с добрим приједлозима. Већ сам добио 3 добра приједлога и то ми је посебно драга, да људи почињу да се занимају, да се помало активирају. Отворен ћу бити за сарадњу са свима.

  Поздрав

 18. Мали, корак по корак! Занимљива ми је еуфорија људи који не воле снсд. Чини ми се да би било огромно пражњење енергије једног дана у случају одласка ове власти, али искуство нас учи да се суштински мало тога мијењало, а власти су се смјењивале више пута у задњих 20 година. Додуше, јахали су само Курта и Мурта, па људи заиста желе неко освјежење на политичкој сцени, али не знам зашто бих то баш био ја или неко из ове екипе, кад још увијек ту, у нашем комшилуку живе и млади, и образовани, и поштени. Искрено, треба ми неких 4-5 година да достигнем тај неки врх и увијек сам спреман да ставим бољег и образованијег изнад себе, али само ако је моралан. С друге стране, јако је битна воља, иницијатива да се нето уради. Заиста, и моји коментари на Фронталу су често били усмјерени на анимирање интелигентних и поштених људи да се друштвено активирају. Често сам размишљао у правцу да управо Ти људи са својим познаницима, интелектуалцима, оснују удружење грађана, које би притискали судску и извршну власт, као нека врста јавног мнијења. Ако тако не би могло, онда као група грађана да изађу заиста на изборе.

 19. banja luka je srusila sds a srusice a snsd, sjecam se scena pred hotelom bosna… snsd se mora svesti na 30%
  ako neko moze donijeti priomjene onda su to oni ljusi sto su bili ispred skole, osjetila se energija i zelja za promjenom, vidjeli su to svi i zato treba izaci na lokalne izbore u sto vecem broju i pokazati da se voli svoj grad , vremenom ce ona „mlada snaga“ sazrijeti i samo se nadam se nece osipati zarad nekih sitnih interesa a bice pokusaja odvlacenja mozgova siguran sam…

 20. Drago mi je zbog Vas sa Starčevici što ste napokon uvidjeli koje je zlo snsd. Žao mi je što niste ovako bili aktivni i na prošlim izborima kada ste imali priliku da maknete ovu bandu već ste ostali nezainteresovani posmatrači, kao da se sve dešavalo nekom drugom. Sada kada je „zaigrala mečka i pred vašim vratima“ digli ste glas. Lično mi je drago zbog ovog vašeg „kasnog Paljenja, no ostaje gorčina u ustima zbog vaše inertnosti na prošlim izborima kada vam je svima govoreno koje zlo nosi SNSD banda a vi Đurđrviću kao i svi drugi ste šutjeli.Sada ste dobili priliku pa izvolite,zagrizli ste pa gutajte. I da vam kažem nije sve u ekonomije postoji još nešto što se zove SRPSKI NACIONALNI INTERES.

 21. Ne treba od ekipe sa Starčevice očekivati previše. Ne treba u njima gledati ljude koji će rušiti SNSD u Banjaluci i Srpskoj ili ljude koji trebaju misliti na srpski nacionalni interes. Ako budu radili na tome – sagoriće i ništa napraviti neće.

  Neka srede sportske terene, neka srede pijacu, neka se krene sa izgradnjom obdaništa… i puna šaka brade. Pored toga neka osposobe ekipu za pisanje tih nekih Prijedoga projekata koji će se slati prema gradu, entitetu, državi, fondovima.. i super… i više od toga. A to neće uspjeti ako budu išli na nož sa vladajućim strukturama grada, već upravo suprotno – niz dlaku sa svakim ko može pomoći Starčevici.

 22. 1978
  ако су их само зато изабрали ови људи, да се сви скупа даве око оглоданих костију, бачених са велике трпезе снсд-а, онда боље да нису ни почињали ништа.
  Они треба да буду покретачи нових схватања, нових односа, јер сви ми у својој улици имамо предузетнике, пореске обвезнике, а те паре се не врћају у нашу улицу? Зашто? или по садашњој перцепцији снсд-а, може се приватно или радним акцијама поправити водовод, канализација, електро мрежа, игралиште и обданиште свако у својој улици, а порез по службеној дужности плаћати снсд-у, јер они су јел’те побједници свих избора!??грррр…

 23. @Mali
  Окупили смо се да градимо и стварамо, а не да рушимо власт. Власт ће се урушити сама, ако овако наставе. Не треба јој ни повјетарац. А ко зна, можда руске инвестиције оживе пацијента, па се власт одржи доживотно!?
  Ово је екипа за мјесни ниво и није то „сува интелигенција“, али јесу школовани и поштени људи. Хипотетички, ако би се правила листа за локалне, била би јача екипа у политичком смислу, јер ови људи и нису политичари. Неки од њих много мање знају о политици од просјечног Фронталовца, али желе да раде поштено.
  Мени је први пут у животу политички ангажман био „на памети“ кад сам имао проблеме око катастрофалног регулационог плана за насеље Алеја-Центар, гдје ми се налази бакина кућа. Требао сам помоћ одборника да се спријечи доношење и морао сам се обратити човјеку што је живио у мојој згради. Завршио је за токара, учланио се у СНСД, добијао добро плаћене послове, али свугдје правио мањак и на крају га избаце. Оде човјек у другу странку, скупљао гласове, и с обзиром да је рођен у Агендорфу (Агино село), скупи човјек 301 глас и постане одборник, јер је добио више гласова од два хирурга на листи. Сад се опет вратио у СНСД и гласа идентично као и њихов клуб одборника. Ја га се сјећам како је излазио с парчетом пите сирнице да игра фудбал с нама. Изварао нас је, кад је скупљао паре за воду, потрошио је то, и предали смо га на суд. Има ту још пикантерија, али довољно. Брат му је диван момак, сушта супротност. Док смо ми пасивни, такви нам одлучују о судбини.

 24. @paja patak, 05.04.2011. 08:21:07

  Ђорђе и ја нисмо шутјели. Вјероватно нисте читали на Фронталу. Бар се нама двојици тако нешто не може импутирати.
  Српски национални интерес се најбоље брани економијом. Ако су нам „подеране гаће“ нико нас ни зашта неће питати. Бићемо лак плијен.

 25. Нисмо ту да рушимо, већ написах. Што се мене тиче, нећемо ни уз длаку ни низ длаку. Имамо већ екипу за писање пројеката. Огњен Дубочанин и Ђорђе Ђурђевић су већ направили пројекат за прво спортско игралиште на Старчевици, изграђено пред опште изборе у октобру 2010., али су други „понијели ловорике“ за то.
  Треба пустити времену да покаже шта и како.
  „Глас Српске“ нека пише шта желе. Господин Јосиповић је био коректан и лично сам га питао да ли ће одгодити, јер нећемо завршити за 5 сати, а много је старијих људи. Одговорио ми је да ће одржати и ако буде 1000 људи и ако буде трајало до поноћи.
  Иначе, сугерисао сам госпођи из ГУ надлежној за провођење ових избора да ће бити више стотина људи и да уваже то по питању организације. Рекла ми је да ме се то не тиче и ако се не може одржати, да ће се заказати поново. Није ли то малтретирање људи?
  Гласање подизањем руке је приличније Средњем вијеку. Такође је занимљиво и тумачење става из члана правилника о овим изборима да је за пролаз потребно да „сви кандидати добију већину гласова од присутних“. У Центру 1 су тумачили произвољн ода је то надполовична већина и поништили изборе, након што је опозиција побиједила. Ни при избору Предсједника РС се не тражи 50%+1.

 26. rammstein, 05.04.2011. 09:21:47

  Управо ми је жеља покретање нове свијести о јавнм ангажмању, нових стандарда, да се не перципира сваки политичар као криминалац. Имам добре познанике, политичаре, који су дивни и поштени људи. Нису баш у самом врху странака, али носе „етикету“.

 27. paja patak
  Prijatelju idi ti u Diznilend, jer ovde izgleda ne boravis cesto….Da si bar malo informisan vidio bi ko je jedini u poslednjih 10 godina na ovim prostorima vodio ozbiljne proteste i bio priman u kabinete najvisih drzavnih funkcionera na pregovore, vidio bi i ko je bio jedini nezavisni kandidat u istoriji BiH koji je dobio preko 700 glasova na lokalnim izborima…
  Zato nijedne i informisi se….Jos nesto za neupucene ljude, kada je u pitanju glasanje u O.S. Branko Radicevic, nemojte tu da pominjete Lesinare, jer ljudi nikakve veze nemaju sa tim i tamo nije bio niti jedan covjek sa „ograde“, tako da na ovaj nacin samo ljutite jednu jako ozbiljnu grupaciju koja nije podlozna nijednoj politickoj struji, a ima jace i odanije clanctvo od svih zajedno partija, ali njih zanima samo ljubav prema klubu i gradu….

 28. paja patak
  Prijatelju idi ti u Diznilend, jer ovde izgleda ne boravis cesto….Da si bar malo informisan vidio bi ko je jedini u poslednjih 10 godina na ovim prostorima vodio ozbiljne proteste i bio priman u kabinete najvisih drzavnih funkcionera na pregovore, vidio bi i ko je bio jedini nezavisni kandidat u istoriji BiH koji je dobio preko 700 glasova na lokalnim izborima…
  Zato nijedne i informisi se….Jos nesto za neupucene ljude, kada je u pitanju glasanje u O.S. Branko Radicevic, nemojte tu da pominjete Lesinare, jer ljudi nikakve veze nemaju sa tim i tamo nije bio niti jedan covjek sa „ograde“, tako da na ovaj nacin samo ljutite jednu jako ozbiljnu grupaciju koja nije podlozna nijednoj politickoj struji, a ima jace i odanije clanctvo od svih zajedno partija, ali njih zanima samo ljubav prema klubu i gradu….

 29. posto sam ja pomenuo rusenje vlasi osjecam da treba da se javim opet, nisam mislio rusenje nekim buntom , silom , drekom isl. vec time da se sa par pametnih poteza moze pridobiti dobar broj glasova i time pomutiti racune trenutnoj vlast i srusiti ovaj monopol
  decki radite oprezno da se i ono sto napravite nebi prikazalo drugacije i zahvalnice otisle na nezasluzenu adresu, i savjetujem vam punu saradnju sa gradskom upravom
  pricu oko navijaca je plasirao Glas i pominjane su cak i svadje i guranja!! naravno losa kritika organizatoru izbora nije upucena a autor clanka je jelena bjelica (bar tako pise na sajtu)
  jel ovo na petricevcu izbore prekinuo d.topic ? odbornik snsd ? po izjavi sve mi lici na njega

 30. ono sto mene zanima vec dugo vremena, a vidim da se Djordje javio, pa moze i da odgovori, je sledece: ako vec pricas o postenju i zelis nesto da promijenis i da radis posteno, zasto onda u Kanjonu cijelo ljeto organizujes zurke, a zna se koliko je para tu SNSD pokrao i zna se da to drzi SNSD-ov covjek?
  ja znam vecinu ljudi sa te liste sa starcevice i ne mogu reci mnogo toga pozitivnog. mozda sam u krivu i stvarno bih volio da jesam. btw, nisam stranacki opredijeljen i stvarno mi je drago da su ti ljudi izabrani.

 31. Ја би се овдје сложио са оним што је рекао 1978, јер је то суштина. И мислим да Ђорђе и Дражен као дио те екипе то такође треба да схвате. Уколико ви ништа не направити на Старчевици до локалних избора, онда ће ово све бит нека као авантура и бирачима ће огадити „независне листе“ као дилетанте и „навијаче“.

  Није чудо што Глас тако пише, али ево Фронтал је написао како је било заиста а и човјек је дао изјаву и види се да је овај Дражен честит неки момак и да није нека политичка љига.

  Само сада вриједно и поштено. Немојте красти и падати на форама ситним. Дајте те накнаде као што сте и обећали ту ће вас прво сахватати ако то не урадите.

 32. ja bih želio da pojasnim zašto je MZ bitna vladajućima, iako savjet MZ nema nikakvu vlast, ni izvršnu ni nalogodavnu. Ujedno da poručim svima da ne mogu ocekivati od članova savjeta da nešto krucijalno urade bez podrške višeg u hijerarhiji, odnosno Gradske uprave. Šta su nadležnosti i prava Savjeta MZ? Sve se svodi na pokretanje inicijativa koje referent upućuje GU i tu se priča završava, sve dalje zavisi od GU. Ali to je jedan od razloga zašto im je bitna MZ, ne žele pritisak i ne žele da im se upućuju inicijative jer će ih morati javno odbiti, a to im baš ne ide u prilog. Drugi razlog je taj što Gradske vlasti prilikom bilo kakvih radova, akcija, uređenja, donošenja regulacionog plana na području MZ, traže mišljenje Savjeta MZ, odnosno Savjet MZ upućuje primjedbe, sugestije i mišljenje o predloženom. Iz tog razloga im treba lojalan Savjet koji ih neće kočiti u njihovim namjerama. Tako da u slučaju opstrukcije od strane GU, Savjetu MZ preostaje samo da javno objavljuje njihove odbijenice i na taj način im srozava ugled kod stanovnika. Nadam se da će GU imati sluha i da će prepoznati da su upućene inicijative, nešto što će svima omogućiti kvalitetniji život, te da će zajedničkim snagama raditi na njihovom sprovođenju u djelo. Ukoliko shvate to kao političku borbu, i krenu s kažnjavanjem neistomišljenika, nek nam je Bog u pomoći… Za kraj, jedan stravičan podatak, za prethodnih 8 godina u MZ Centar 2, nije pokrenuta nijedna inicijativa od strane Savjeta MZ, a na terenu situacija katastrofalna , da bi bacili smeće u kontejner, neki stanari moraju čak autom voziti se do najbližeg, djeca se igraju fudbala, ali na Play Station-u, u liftovima se vozi na svoju odgovornost, krovovi prokišnjavaju, fasade ni u priči, gradski lokali zjape prazni ili dodjeljeni raznoraznim udruženjima koja samo formalno postoje, ulice osvjetljene kao `92, posjekli drveće, a posadili parking satove (čovjeku došli ljudi na Slavu, kad su krenuli kući svima zaključani auti)…

 33. Пеле, честитам Вам још једном на Вашем резултату. Некако сте остали у сјени, јер смо ми медијски пропраћени захваљујући баш Фронталу.

  Одлично сте све написали. Надам се да ћемо успоставит имеђусобну сарадњу и да ћемо успјешно сарађивати са градским властима, ма ко то био.

 34. Кифла, још нам није ни верификован мандат, а већ смо договорили организацију хуманитарног турнира у малом фудбалу. Мислим да ће званични назив бити „Играј за срце Андре(ј)е Лисац“. Одржаће се највјероватније 23.4.2011.
  Усвојили смо вечерас неке смјернице рада и вријеме ће показати шта можемо. Вјерујем да ћемо учинити све што је у нашој могућности. Идуће године су локални избори и ту видим нашу шансу. Мислим да нам неће тако лако рећи „не“, јер био то био велики губитак гласачног тијела. Ако нам исфинансирају пројекте, корист ће имати грађани нашег насеља и успјех је постигнут. Живи били, па видјели!

 35. djordje djurdevic
  Moje kritike,prijedlozi,stavovi prema vama su bili iskrene prirode bez ikakvih zadnjih namjera. Sada vidim da ni vi niste daleko odmakli od vladajuće strukture jer jednostavno ne prihvatate bilo koga ko ima makar malo drugačije mišljenje od vašeg. O vama znam onoliko koliko mi je potrebno. Rezultati vaše dugogodišnje borbe su danas i te kako vidljivi, ista banda na vlasti, narod još bjedeniji. Očigledno vaša taktika razgovora sa „najvišim državnim funkcionerima“nije ništa donijela.
  Ja sam dio svoga tijela uložio u ovu državu, svoju krv prolijevao pa valda imam prava da vam nešto kažem. Ja i meni slični smo ovu državu stvarali, vama ostavili da je razvijate a vi izgleda smatrate da smo svi mi idioti koji vam nesmiju prići niti bilo šta reći. Hvala na razumijevanju.

 36. Ђорђе немој да се нервираш. :D:D:D Кажу људи да имаш кратак фитиљ, а то није добро ни за здравље ни за политику.

  Мислим и даље да су ово часни момци и да је добро што се ово десило. Не треба пуно очекивати од њих, али би било добро да нас изненаде.

  Пајо све се слажем с тобом, али не знам да ли је Ђурђевић адреса на коју требаш да се љутиш. Наравно да не можеш очекивати од студентарије која се нешто буни и прими их предсједник да ће доћи до промјена. Израчунај само колико пара су добиле „колеге“ овог Дражена и Ђурђевића у том истом периоду, али да иду низ длаку СФОР-у, ОХР-у и свим другим странцима који нас тлаче од рата до сада…

  Само треба пратити паре, па ће се видјети.

 37. Дражене, мислим да је то једини начин и хвала ти на одговору. Сад ми је мало лакше. Надам се да ваша амбиција то што „видите своју шансу“ до локалних избора, не значи и да ћете засрљати у политику.

  То је исувише прљаво и треба много више организације и пара него што је наговорити друштво, родбину и комшије да дођу и гласају. Мање сам забринут али чувајте се тих лоповчина у сваком случају.

 38. paja patak, 06.04.2011. 07:42:01 и Прва линија, 06.04.2011. 08:52:36

  Ја управо инсистирам на толеранцији различитих ставова и то сам рекао и моцима из наше екипе, која је бројнија од 7 људи, који ће ући у Савјет МЗ. Свакако није добро на добронамјерне критике реаговати бурно. Очигледно је Ђорђа погодило да се на њега адресирају неке неосноване критике. Човјек је био вођа демонстрација СОБЛ-а и баш из тог разлога се Влада РС одлучила да оснује Студентски парламент као студентско тијело, како би имали људе, који има неће „стварати главобољу“. Човјек је покушао нешто, а то што није имао коначан резултат није његова кривица. Најлакше је сједити иза тастатуре и оспоравати нечији активизам. Ово су поштени момци који желе да раде и то је њихова вриједност. Нико није ту ради свог џепа.
  Сигуран сам да ћемо се сви мијењати набоље и толерисати и потпуно супротне ставове, јер улазак у конфликте с људима је у овом ангажману раван аутоголу. Није ми проблем прихватити добре идеје и СДА или СНСД, без обзира на различита политичка убјеђења. Ја сам више за то да сви заједно радимо „ЗА“ добро свих нас, а не једни „ПРОТИВ“ других. Ту се расипа огромна енергија.

 39. Кифла, 06.04.2011. 13:33:51

  Мислио сам на шансу у преговорима, јер су избори увијек добра шанса да се нешто заиста „избоксује“ за обичан народ. Свјестан сам могућности и није ми драго што се све преувеличава. Али желио бих да се покрену људи да свако у свом дворишу среди ствари, па ће нам свима заједно бити боље. Нисам мегаломан, а немам амбиције за неку политичку функцију, с тим да бих жели ода имам неки утицај, у смислу неких позитивних иницијатива.

 40. Talas promjena se širi i dalje…Danas je u MZ Česma na izbore izašlo više od 200 nezadovoljnih građana, s ciljem da izabere nezavisne kandidate u Savjet MZ. Od izbornog debakla, vladajuće je privremeno spasio „nedostatak“ prostora, koji bi primio sve nezadovoljne, te su izbori odgođeni…Nezavisni kandidati su najavili da će sljedeći put na glasanje izaći svi stanovnici MZ Česma, pošto su svi nezadovoljni i dosadila su im lažna obećanja…

 41. pele disident, 09.04.2011. 22:17:56

  Видим да бисте ви стучњаци из „спонтаних“ грађанских иницијатива претворили БЛ у турску касабу… Стављали би канте за смеће дуж главне улице а крај сваког улаза… Могли бисте и испод сваког прозора, да се не мучите силазећи до улаза у хаустор!
  Свако онај ко одбија да види оно што виде и пословично злонамјерни странци је или глуп или зао, а то је да је БЛ у задњој деценији почела да личи на европски град, да људи из Београда (као што је јавна изјава глумца Цвијановића на тв) не могу а да нам не завиде на уређености и чистоћи града. Е, ако је поређење са Београдом њесра, онда ништа…Сад, то што се у град насуло расељено становништво из западнокрајишких општина, и што би да у овај град уводе своје стандарде из катунских села, и што су жедни и посла и власти и командовања, до нас је. Да ли ће град попустити па се сељачити, или ће надвладати па урбанизовати сељаке, зависи од оних који граде и улажу у сам град. Визију и идеју НИКАД није имала РУЉА или маса, ако вам је драже. И ту неће и НЕ МОЖЕ помоћи никаква солидарност или заједништво, јаранство или лојалност својој „раји“. То је једноставно истина и константа као и гравитација! Е сад, што се то не допада нашем популистичком менталитету, томе није крив Драго Давидовић него Јосип Амброз звани „шабан“ или „шлосер“, миљеник маса, велики и слаткорјечиви манипулатор и популиста!B-)

 42. Шлосер правио путеве!?:D
  Организујући радне акције користећи робовски рад гладне и босе сиротиње хипнотисане и индоктринисане идеологијом, и устрашене „морално-политичком неподобношћу“!!!x-(
  Ех, мајку вам јебем титоистичку, па кад ћете изумријети? Чудо да нисте јавно предложили Додику да искористи робовски рад и радним акцијама убрза изградњу аутопутева. Кладим се да бисте масовно похрлили на: „вриједне руке ударнички раде…“ журку.
  А теби „миљенко“ не би измакла ударничка!!!:P

 43. @Божо Чукеранац, 10.04.2011. 12:26:16

  То како се ви понашате, у психијатрији се може објаснити на 2 начина:

  1.Копролалија(грч. kopros=Измет,lalein=брбљати)= медицинска појава неких душевних болесника да морају, и против воље, изговарати непристојне и ружне ријечи. Најчешћа је код схизофрених болесника и у синдрому Жил д’ ла Туре.

  2.Губитак инхибиторне контроле од стране коре великог мозга. Јавља се и код здравих људи уколико попију превише алкохола или услијед мождане хипоксије (недостатка кисеоника у ткиву), нпр. на великим надморским висинама. (Надам се да коментаре не куцате на 17. спрату највише грађевине у Бањој Луци)

  Ако припадајте категоријама из тачке 1, молим вас да редовно пијете лијекове, јер у стању декомпензације вријеђате људе. Нормалан човјектреба да је толерантан према некоме ко различито размишља. Лично немам никакве симпатије према Брозу, али никада себи не бих дозволио да псујем мајку онима, који имају. Такође, могуће је да су моја (или било ког дискутанта) размишљања неисправна, погрешна, незрела,…, али се то треба доказати аргументима, а не увредама.

  Уколико сте алкохоличар, и за то постоји одговарајући третман. Разумијем да је лакше сједити испред тастатуре и избјећи казну од 300 КМ уколико вас полиција примјети пијаног на улици, али јако је ружно да у таквом стању пишете то што пишете, и тјерате људе с овог портала.

 44. наравно да бисмо похрилили.. и хоћемо. ове путеве ће градити наше домаће фирме, са домаћом радном снагом која ће бити спремна и да сачека за плаћање. И даље ћемо садити цвијеће, пошумљавати шуме у оквиру наших кампање. у теби да има ишта патриотско ти би питао како да се придружиш. отаџбина се гради срцем. И наш предсједник то зна – што се ти бринеш за њега. Тито је то знао само се зезнуо са оном ЈНА чији генерали стално неко оружје наручивали: те, хоћемо њемачко ово, америчко оно а руско ово. Е, сада нема војске – само грађани и овај пут ћемо ударнички.. Него шта. Нисте ви успјели порушити за 20 година оно што је направљено за 25 година.. Нећете ни сада.. А да нас има – има.. придружи нам се.
  И послије Тита – Тито…придружи се слободно, видјећеш како то може бити добро: http://www.smokva.com/default.php?gad=CKTLmrwBEggtC3LPF8Fqzhiuqdj9AyDeu7kL

 45. drazen78bl, 10.04.2011. 13:27:36

  Ћело, ја сам теби већ рекао шта мислим о твојој личној манији и или психичком поремећају, а то је манија лидерства и вође. А од тога сине лијека нема…
  Такође си из мојих постова из предходног времена сигурно схватио колико ми се лично гади тај безмуди, дволични и објективно, одвратно – позерски новоговор данашњих политички коректних ниткова који су инсталисани послије империјалне акције рашчишћавања тзв. „ратних“ и „националистичких“ кадрова из протекле свињарије коју је Империја успјешно организовала!!!
  Сад су на реду друкчије врсте рашчишћавања и овдје а богами и у Србији, и за такве популистичке манипуланте и хипокрите нема мјеста. Синко, касниш скоро читаву деценију! То што је код нас на власти бахати баја непосредног и грубог начина опхођења, па ниси примјетио да су ови свилени лажљиви педери којима си склонији а који су дрмали у окружењу, дошли до издисаја тј. душа им је у носу!
  Не чуди подударност у неконзистенцији мисли и ставова два таква љигавца као што сте ти и овај „миљенко“. Овакве будалаштине може писати само неко ко би мене упућивао како је Бањалука изгледала „одувијек“ и неко ко упорно тврди да је страначки неострашћен, а не пропушта ниједну журку набацивања смећа по градоначелнику који то објективно не заслужује. Популистички треш којег обојица проповиједате, екстремно је гадан и жао ми је што ће јадни „миљенко“ отегнути папке вјерујући у то срање, али ћеш се ти дечко већ снаћи и, сходно својој сад већ нескривеној амбицији политичке курве, ухљебити у некој партији и кабинету. Нагледао сам се ја таквих слаткорјечивих и „финих“ никоговића… Најалавија и најнезаситија врста крпеља почну као народни трибуни или борци за права „оних који су ову земљу стварали“! Треба само погледати напримјер, ко су и гдје су се ухљебили сви бивши предсједници борачке организације РС.
  „Јебем вас поштене и препоштене!“ што рек’о чика Веља у „Лепим селима…“:D

 46. Слушај сине, обриши слине!
  И иди на спавање, сутра мораш рано устати, умити се, очешљати се јеленском кожицом, па правац међ’ бираче у своју МЗ!:D
  Да би се докопао „стакларе“, мораш стати на прву степеницу Старчевице, јел’ тако? Ајде сад спремати говор и лалати. Можда и усањаш какву удобну фотељицу или чак „калифа намјесто калифа“!
  Знаш да мени можеш просути само увреде и јетке досјетке из апотеке, сва остала слаткорјечива бљута коју јефтино продајеш по МЗ-у нема прођу. Мада, морам признати да сам изненађен твојим познавањем материје и склоности према медикаментима!
  Опсјенарство и трговина наркотицима и јесу компатибилне дјелатности. Него, остави се ти Боже и не глуми дрвеног адвоката онима које је вријеме прегазило, него гледај себе момак и своју кућу, јел’ тако – јесте! Па сутра, с божјом помоћи, „за пасом тетејац, међ’ ногама МЗ-јац“ (да покрадем мало мудре изреке газда Дане) па у нове политичке побједе! Далеко је до стакларе… Или можда и није, ако си испод жита већ набавио црвену чланску са ружом…Хехехех…:D

 47. Неформална група грађана „Старчевица-кућа свих нас“ организује уочи Васкрса турнир у малом фудбалу под слоганом „Играј срцем за Андреу“. Овај турнир је хуманитарног карактера и сва прикупљена средства ћемо уплатити за лијечење шеснаестогодишње Андрее Лисац, којој је неопходна трансплатација срца. Позивамо све заинтересоване учеснике и спонзоре да се пријаве до 20.4.2011. на телефон 066/301-400. Такође, позивамо све грађане града Бање Луке да дођу и придруже нам се у овој хуманитарној акцији.

  Хвала!

 48. Богами је ово добра ствар, да сам на Милетовм мјесту већ би резервисао себи неко егзотично острво. Нико не примјећује да су ово промјене које су наступиле „одоздо“ из народа, кроз историју су се те промјене показале као једине незаустављиве, за разлику од промјена које се намећу „одзго“…