Ненад Стевандић о закључцима НСРС и посљедицама у ПС БиХ

Поштујући одлуке Народне Скупштине Републике Српске да се не дозволи усвајање измјена пословника чиме се слаби позиција Републике Српске у заједничким органима, Српски клуб је у договору са клубом посланика СНСД-а предложио кандидате за комисије у Парламентарној Скупштини БиХ.

петак, новембар 15, 2019 / 17:12

Руководећи се принципом да увијек радимо оно што је најбоље за Републику Српску донијели смо и ову одлуку сматрајући да би било много горе да ПДП и СДС са босанскохерцеговачким партијама  измјене Пословник о раду и тако ослабе позиције Републике Српске.

Наш клуб ће и убудуће дјеловати у сагласју са свим институцијама Републике Српске и легитимним и већинским представницима из Републике Српске у Заједничким органима БиХ.

предсједник Српског клуба

др Ненад Стевандић с.р.9 КОМЕНТАРА

 1. Руководећи се принципом да увијек радимо оно што је најбоље за Републику Српску, донијели смо овакву одлуку, све сматрајући да би много горе било да СДС и ПДП са ФЕДЕРАЛНИМ партијама измјене Пословник о раду и тиме директно ослабе позиције изабраних представника српског народа у Сарајеву, те тиме у будућности угрозе интересе Републике Српске по многим питањима.

  Наш клуб у ПС БиХ ће и у будуће дјеловати уз потпуну сарадњу са институцијама Републике Српске, посебно наглашавамо, држати се одлука НСРС, те остати привржени јединству свих изабраних српких представника у Сарајеву.

  Са тим у вези, још једном позивамо све српске делегате у ПС БиХ на саборност и заједнички наступ у том законодавном тијелу.

  Ако је то немогуће постићи, онда као национално одговорни српски посланици, овим саопштењем свим грађанима Републике Српске дајемо на знање да ће СРПКИ КЛУБ остати доследан коалиционом договору, односно, да ћемо заједно са осталим посланицима из СНСД очувати јединство по питању заступања интереса српског народа у Сарајеву.

  Бања Лука 14.11.2019.године

  Никола Лазаревић предсједник СРПСКОГ КЛУБА

  П.С. Овако је требало бити саопштење да је Никола Лазаревић као посланик у Сасрајеву, уједно и предсједник српског клуба, што је требало бити, све да се од стране Додика испоштова од 2016 године патриотска прича ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, односно, да нам влада по договору даде прилику да својим резултатима рада сами освојимо најмање 6 посланика у НСРС и једног у Сарајеву, тачка.

  Нешо, кад пишеш испред ријеч предсједник, онда не иде Српског клуба, него српског клуба.

  Има још грешака у редоследу ријечи и интерпукцији,, али ти предлажем да бар убудуће име клуба пишеш са великим словима, као ја у мом саопштењу, поздрав.

  1. “Нешо, кад пишеш испред ријеч предсједник, онда не иде Српског клуба, него српског клуба.“

   Ја бих се одмах самообјесио кад би Стевандић био писменији од мене!

   Гњурац, ниси у праву. Овдје се на ради о придјеву српски (клуб), него о званичном називу скупине посланика.

  2. “Има још грешака у редоследу ријечи и интерпукцији,, али ти предлажем да бар убудуће име клуба пишеш са великим словима, као ја у мом саопштењу, поздрав.“

   Великим словима пишу само неписмени јер не знају кад треба мало а кад велико слово.
   Исто као кад ошишаном латиницом пишу ови што не знају ч и ћ.

  3. Отиђи мало код професора Телебака.

   Чуди ме да ниси реаговао на промијењени текст саопштења, ово сам написао да покажем фронталовцима како је требао ваш Стевандић написати саопштење, па нека људи извагају колико ко од нас двојице вриједи, односно, нека виде кога сте зајебали штетежи Републику Српску, а кога подржали парама, људством, компензацијом и намицањем гласова у изборној ноћи, све да би се прешао фамозни цензус за НСРС.

   Значи, да не зајебасте ЗЕЛЕНЕ 2016 године, све ускраћивањем шансе да кроз свој рад покажемо колико вриједимо, не би ви морали улагати милионе у ујединитеље, не би морали красти гласове за њих да би намакли јебени цензус од 3% и давати им компензације, напротив.

   Ми би то без једне марке уложене у нас, све кроз резултате нашег двогодишњег рада сами постигли на изборима 2018 године, посљедично, данас би Република Српска имала моћну владу која тачно зна шта хоће, док би у Сарајеву дословце дјеловала моћна „српска репрезентација“, све у корист интереса свих грађана Републике Српске, интереса федерљације, односно, интереса дејтонске БиХ, тачка.

 2. Lijepi strah Vuna Kićo Sada se k’o fol pozivaju na odluke Narodne skupštine Republike Srpske po pitanju Poslovnika parlamentarne skupštine BiH Koja smijurija od političara I takvi nas predstavljaju Dođe mi da povratim A o pismenosti Lika iz Crvenog Kombija da i ne govorimo Naravno to se događa kada se diploma kupi preko reda Sa dva razreda osnovne škole i velikim odmorom Pazi prijedloga za članove komisija Parlamentarne skupštine Nenad Stevandić, Papak; Vojin Mitrović, Papak, Obren Petrovič, Papak; Nenad Nešić, Budući papak; Nebojša Radmanović, NATO Igrač; Staša Košarac, Kreator Ustava bez RS; Jakov Galić, Vidikovac Divič; Jedino za Sneđanu Novaković Bursać ne mogu zaista reći iz kog filma dolazi

  1. Дјелови сценарија који је писан за филм из којег долази :

   „…
   Planom javnih nabavki Fonda zdravstva za 2017. godinu bilo je predviđeno da se za posao isporuke “hardvera, softvera, elektronskih kartica i čitača za IZIS” utroši 17.400.000 KM (bez PDV-a), ali je Upravni odbor Fonda, pod Dodikovim pritiskom, 23.01.2017. godine, donio Odluku o izmjenama Odluke o usvajanju Plana javnih nabavki Fonda zdravstva za 2017. godinu, u kojoj je precizirano da se kod nabavke pod rednim brojem 17 mijenja iznos procijenjene vrijednosti i da se on povećava sa 17.400.000 KM (bez PDV-a) na 23.247.863 KM (bez PDV-a).

   Ovu Odluku je potpisala Dr Snježana Novaković-Bursać, predsjednik Upravnog odbora Fonda zdravstva RS. …“

   Гимназију завршила 1995. г.. У политику улази , како сама каже , 1996.г. као „млади социјал-демократа“ (тј. бајина „пионирка“) па преко горе поменутог све до комисије.

   Којег је жанра био филм , тешко је рећи?
   Неки могу тврдити да је био и „скандинавски-акциони“ али не мора значити да су у праву. Можда је само политички трилер који могу гледати и млађи од 15 година.

  2. Hvala prijatelju na obrazloženju. Nisam znao. Nije sramota ne znati. Sramota je ne znati a praviti se da znaš, a takvih ovdje na Frontalu ima punio. Mislim na komentatore. Hvala još jednom. Sad mi je jasno. To su filmovi žanra „Hopa Cupa u Krevetu“

  3. Ма ни сам нисам знао али једноставно и из чисте радозналости се укуца њено име и презиме те прочита првих неколико текстова везано за дотичу.
   Ово је из њене биографије и једног новинског чланка.
   Ко би све то памтио а при руци нам „сокоћало“.

Оставите одговор