Ненад против Николе: Вуковић каже да Шпирић џабе позива опозицију, изиграли су све договоре

– Народ ће на изборима 2.октобра одредити ко ће бранити интересе Републике Српске и увјерен сам да је досадашња власт изгубила повјерење. СНСД нема право да послије толико година бахате владавине прича о заштити интереса и да неискрено позива на јединство – рекао је замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић, реагујући на изјаву предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Николе Шпирића.

среда, 3 августа, 2022 / 16:59

Вуковић подсјећа да је СНСД позивао опозицију у претходном периоду само да би пред бирачима остављао утисак како тобоже брине о националним интересима.

– Изиграли су договор о начину замјене страних судија у Уставном суду БиХ и договор о повлачењу из институција до рјешења питања тзв Инцковог закона. Додик никога није питао да ли треба потписати АНП како би се дочепао већине за Савјет министара, а није питао ни да ли треба у Бриселу пристати на препоруке Венецијанске комисије која предвиђа редуковање надлежности Дома народа. Након свега овога јасно је да су позиви на јединство лажни и ништа друго – каже Вуковић.

Он је истакао да су и Јелена Тривић и други из ПДП-а јасно рекли шта мисле о ратнохушкачким изјавама Бакира Изетбеговића и фундаменталистичкој политици СДА што, како каже, очигледно иритира СНСД.

– Доста је лажног фактурисања сарадње опозиције са СДА када је свима јасно да је на снази коалиција и братство СНСД-СДА-ХДЗ. Најбољи примјер је договор Додика и Бакира о подршци посланика СДА у Народној скупштини Републике Српске за избор СНСД-овог четвртог делегата за Дом народа БиХ. Народ би рекао да је "паметном доста”. А када је у питању дјеловање на нивоу институција БиХ подсјетио бих само да је политиком ПДП, за вријеме Српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, заустављена ревизија пресуде против Србије о чему се и сада у ФБиХ говори као великом поразу Бакира Изетбеговића. С друге стране, не постоји ниједна Додикова политичка побједа у Сарајеву, осим ако побједом не сматра хрватски Пељешки мост – поручио је Вуковић.