Ненад против Николе: Вуковић каже да Шпирић џабе позива опозицију, изиграли су све договоре

– Народ ће на изборима 2.октобра одредити ко ће бранити интересе Републике Српске и увјерен сам да је досадашња власт изгубила повјерење. СНСД нема право да послије толико година бахате владавине прича о заштити интереса и да неискрено позива на јединство – рекао је замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић, реагујући на изјаву предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Николе Шпирића.


Великосрби: Никола Шпирић и Средоје Новић против равноправности српског писма у Ефбиху – остатак Срба суздржан?!

Делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ гласали су против уврштавања на дневни ред закључка о успостављању уставне равноправности српског народа, српског и босанског језика и ћиличног писма у уставима кантона у Ефбиху. Као што се види са слике, у самој ПС БиХ ћирилица је неравноправна.

ПДП и даље мисли да је истицање Шпирића на црној листи САД корисно за изборе

Када грађани ове земље помисле да су власти нанизале све могуће апсурде, они изнова изненаде новим, тешко објашњивим, одлукама. Именовање Николе Шпирића за члана Комисије за избор и праћење рада Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, сада потврђено у "Службеном гласнику БиХ", с правом је подигла буру у јавности.


Ања Петровић Шпирићу: Заштитите прославу Дана Републике у Сарајеву

"Више пута смо рекли и сада понављам – Српска се брани у Сарајеву. Заштитом права Срба у заједничким институцијама штити се и достојанство Републике. Зато је лоша порука да треба сами да се изборе за своја права, занемарени од политичких представника Српске који врше власт заједно са онима који им та права ускраћују", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић поводом изјаве Николе Шпирића везано за забрану празновања 9. јануара запосленима у појединим БХ институцијама.


Како су нестали радикали

Прикључивање Српске радикалне странке Републике Српске Партији демократског прогреса, данас није посебно значајна политичка вијест.Мектић поштено: Не радујемо се санкцијама Шпирићу

Члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић изјавио је да се ова странка не радује због увођења санкција од администрације САД било коме у Републици Српској, па ни посланику СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу.Шпирићева омиљена тема: Наредна фаза је самоорганизовање грађана против миграната

Мигрантска криза је измакла контроли, а ако власти на нивоу БиХ не буду схватиле њену дубину у неизвјесност улазе и домицилно становништво и мигранти што је пут до потпуне анархије, изјавио је Срни потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић.


Политика сјећања 3: Шпирић се придружује и именује – Говедарицу

Умјесто да се барем око неких неупитних ствари од значаја за Српску, а то су свакако све тековине ВРС, непобитно ујединимо, и такви догађаји као обиљежавање Дана Гатачке бригаде се тешко политизују у предизборне сврхе. Ово је трећи случај данас.


СДС отворено писао Николи Шпирићу

Бивши члан Српске радикалне странке, Демократске странке за Бању Луку и Крајину, Српске демократске странке и Партије демократског прогреса Никола Шпирић издао је српски народ и Републику Српску како нико прије њега није учинио и како нико послије њега више неће учинити.