Неко јесте шверцовао цигарете, али не ови: Италијани пресудили да „Чињенице не постоје“

Вијеће Суда у Барију ослободило је на данашњој сједници црногорске држављане Бранка Вујошевића, Веселина Баровића, Душанку Пешић – Јекнић и српског држављанина Андрију Драшковића свих оптужби за шверц дувана деведесетих година двадесетог вијека.

среда, јануар 23, 2019 / 00:35

На истој сједници, Вијеће суда у Барију обуставило је поступак против Бранислава Мићуновића због застаре поступка, објавио је портал Аналитика.

„Имајући у виду члан 530 Кривичног законика, Суд ослобађа Вујошевића, Баровића, Пешић и Драшковића од кривичног дјела њима приписаног зато што ‘чињенице не постоје“, пише у изреци пресуде кривичног сектора Трибунала у Барију коју потписује предсједница вијећа Флора Кистули.

Како се наводи, имајући у виду члан 531 Кривичног законика, уважавајући опште олакшавајуће околности које су оцијењене једнаке јачине оним из оптужбе, Вијеће суда сматра да не треба наставити кривично гоњење Мићуновића за кривично дјело за које је оптужен, зато што је оно поништено због застаре.

Ослобађајућом пресудом, након пуних 18 година окончан је судски процес назван „дуванска афера“ који је дуго потресао црногорску и међународну јавност.

У изреци суда се наглашава да ће детаљно образложење пресуде бити објављено у року од 90 дана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *