Нек се зна: Гаврановић положио цвијеће британским војницима

Градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић и замјеник амбасадора Велике Британије у БиХ Џо Ломас положили су данас у Бањој Луци вијенце на спомен-плочу погинулим британским војницима који су учествовали у мировној мисији у БиХ. Након полагања вијенаца испред Музеја Републике Српске, Гаврановић је рекао да су британски војници послије потписивања Дејтонског споразума били у мисији […]

уторак, 30 априла, 2013 / 00:44

Градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић и замјеник амбасадора Велике Британије у БиХ Џо Ломас положили су данас у Бањој Луци вијенце на спомен-плочу погинулим британским војницима који су учествовали у мировној мисији у БиХ.

Након полагања вијенаца испред Музеја Републике Српске, Гаврановић је рекао да су британски војници послије потписивања Дејтонског споразума били у мисији мира и часно обављали своју улогу.

"Наредних дана имаћемо и спортске сусрете са припадницима британске мисије, чиме ћемо успоставити добре везе Бање Луке и припадника Војске Велике Британије", рекао је Гаврановић новинарима.

Џо Ломас истакла је да су припадници ирске гарде и британске војске, у чијем саставу су били, заједно вршили часну мисију у БиХ.

"Изузетно смо задовољни њиховом мисијом мира у БиХ и вјерујем да ће и даље успјешно обављати своју улогу", изјавила је Ломас.

На спомен-плочи пише: "У служби мира и слободе, у знак сјећања на припаднике британске Војске који су служили у БиХ од 1992. до 2007. године".

Прије полагања вијенаца Гаврановић и Ломас разговарали су у сједишту Градске управе.