Бејл најбољи фудбалер Премијершипа

Герет Бејл проглашен је за најбољег играча Премијер лиге у избору Удружења професионалних фудбалера (ПФА), као и за најбољег младог играча такмичења. "Ово је велика част. Бити изабрана од стране вршњака највећа је ствар у фудбалу. То је велика побједа, одушевљен сам", рекао је синоћ Бејл на свечаности у Лондону. Поред тога, њега су фудбалери […]

уторак, 30 априла, 2013 / 00:33

Герет Бејл проглашен је за најбољег играча Премијер лиге у избору Удружења професионалних фудбалера (ПФА), као и за најбољег младог играча такмичења.

"Ово је велика част. Бити изабрана од стране вршњака највећа је ствар у фудбалу. То је велика побједа, одушевљен сам", рекао је синоћ Бејл на свечаности у Лондону.

Поред тога, њега су фудбалери изабрали и за најбољег младог играча, па је тако Велшанин постао тек трећи фудбалер у историји који објединио те награде. Прије њега то је пошло за руком фудбалеру Астон Виле Ендију Греју 1977. године и Кристијану Роналду 2007. године, који је тада наступао за Манчестер јунајтед.

"Ово је велика част. Бити изабрана од стране вршњака највећа је ствар у фудбалу. То је велика побједа, одушевљен сам", рекао је синоћ Бејл на свечаности у Лондону.

Бејл, који је и 2011. године такође изабран за најбољег фудбалера, побиједио је у конкуренцији Луиса Суареса, Робина ван Персија, Хуана Мате, Едена Азара и Мајкла Керика.

У најбољем тиму поред Бејла су и Давид де Хеа (Манчестер јунајтед), Пабло Забалета (Манчестер сити), Јан Вертонген (Тотенхем), Рио Фердинанд (Манчестер јунајтед), Лејтон Бејнс (Евертон), Хуан Мата (Челси), Еден Азар (Челси), Мајкл Керик (Манчестер јунајтед), Робин ван Перси (Манчестер јунајтед) и Луис Суарес (Ливерпул).