Неимарство: Није реалан повратак на либијско тржиште

Нереално је очекивати да се грађевинске фирме из БиХ ускоро врате на либијско тржиште, јер ситуација није безбједна нити су се стекли услови за скори повратак, изјавио је данас Срни Радомир Трапарић, директор грађевинског предузећа "Неимарство" Требиње, које је обављало радове у Триполију. Започете радове требињских неимара на изградњи дјечије болнице у Триполију у Либији […]

уторак, 18 октобра, 2011 / 20:11

Нереално је очекивати да се грађевинске фирме из БиХ ускоро врате на либијско тржиште, јер ситуација није безбједна нити су се стекли услови за скори повратак, изјавио је данас Срни Радомир Трапарић, директор грађевинског предузећа "Неимарство" Требиње, које је обављало радове у Триполију.

Започете радове требињских неимара на изградњи дјечије болнице у Триполију у Либији прекинули су сукоби, а ова фирма је осим тог пројекта потписала уговор и о изградњи туристичког насеља чија је укупна вриједност око 150 милиона евра.

Трапарић каже да у "Неимарству" не одустају од тих радова и да се надају повратку, али да за сада нема никавих позива нити информација да могу да се врате на тржиште.

"Ми смо, свакако, спремни за повратак, али мислим да још није безбједно и да није реално очекивати да се скоро ситуација смири, јер имамо информације да је тамо општи хаос", рекао је Трапарић и додао да потписани уговори не би требало да буду доведени у питање.

Он је нагласио да су уговори потписани са државом, а не неком либијском фирмом која је нестала, тако да без обзира ко буде на власти уговори не би требало да буду спорни уколико држава хоће да остане у правном систему.

Радници "Неимарства" су се након више мјесеци рада, средином марта, повукли са градилишта у Триполију након што је почела војна интервенција Запада против Либије, а посљедњи од њих кући се вратио директор овог предузећа Радомир Трапарић.0 КОМЕНТАРА