Неформирање Савјета министара БиХ Братунац коштало 600.000 КМ

У општини Братунац у току је реализација 18 инфраструктурних пројеката, који треба да буду завршени до краја ове године, а за које су средства у износу од 1,8 милиона КМ обезбиједили Развојни програм УН, Влада Републике Српске и Министарство за људска права и избјеглице БиХ. Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је да су ови […]

недеља, 11 септембра, 2011 / 14:22

У општини Братунац у току је реализација 18 инфраструктурних пројеката, који треба да буду завршени до краја ове године, а за које су средства у износу од 1,8 милиона КМ обезбиједили Развојни програм УН, Влада Републике Српске и Министарство за људска права и избјеглице БиХ.

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је да су ови пројекти покренути у прошлој години, те да је Братунац, због неформирања Савјета министара БиХ, изгубио око 600.000 КМ за пројекте који су били одобрени за ову годину.

"Успјели смо да обезбиједимо толико пројеката јер је општина Братунац понудила учешће у њиховом финансирању, за шта смо из кредитних средстава издвојили од 10 до 30 одсто по пројекту", рекао је Млађеновић истичући да се пројекти односе на изградњу инфраструктуре у граду, приградским насељима и најудаљенијим селима ове општине.

Он је подсјетио да је општина Братунац у прошлој години обезбиједила око три милиона КМ за реализацију инфраструктурних пројеката, за које је из буџета издвојила око 450.000 КМ.

Међу реализованим пројектима Млађеновић је истакао асфалтирање пута у дужини 5,2 километра за Поповиће у Мјесној заједници Кравица, за шта је уложено 320.000 КМ из средстава Развојног програма РС.

Општина и Развојни програм УН обезбиједили су 450.000 КМ за завршетак радова на згради Дома културе у Братунцу, а остали програми се реализују у мјесним заједницама Жлијебац, Подградац, Јеловци, Коњевић поље, Красан поље, Реповац, Ранча, Суха и у ужем дијелу града.

Млађеновић је изразио очекивање да ће до краја ове године бити реализовано још 150.000 КМ, које је федерално Министарстство за повратак и расељена лица обезбиједило за повратничка насеља.