Нећу један, нећу два: ДНС тражи три министарства

БАЊА ЛУКА – Демократски народни савез и даље тражи три министарства у будућој влади Републике Српске, изјавио је лидер ДНС Марко Павић. "Остајемо при ставу да тражимо три министарства и очекујемо разговоре о томе идуће недјеље", рекао је Павић Срни, додајући да још нема термина разговора будући да је јуче одгођено формирање Вијећа народа РС. […]

петак, децембар 3, 2010 / 14:52

БАЊА ЛУКА – Демократски народни савез и даље тражи три министарства у будућој влади Републике Српске, изјавио је лидер ДНС Марко Павић.

"Остајемо при ставу да тражимо три министарства и очекујемо разговоре о томе идуће недјеље", рекао је Павић Срни, додајући да још нема термина разговора будући да је јуче одгођено формирање Вијећа народа РС.

Он је додао да ће, упркос одгађању формирања Вијећа народа РС, власт у Српској у цијелости бити формирана брзо и ефикасно, до краја овог мјесеца.

"Стојимо на располагању и за брзо формирање власти на нивоу БиХ. Са СНСД-ом ћемо разговарати о могућем учешћу нашег посланика у Парламентарној скупштини БиХ. Сматрамо да сви представници из РС морају бити један глас на нивоу БиХ", поручио је Павић.

ДНС је у протеклом сазиву у Народној скупштини РС имао четири посланика, СНСД 41, а Социјалистичка партија три. У новом сазиву ДНС има шест, СНСД 37, а Социјалистичка партија четири посланика. У садашњој Влади и ДНС и социјалисти имају по једног министра, док за будућу владу ДНС тражи три, а Социјалистичка партија два министарства.

Мандатар за састав нове владе Александар Џомбић најавио је да ће, од 16 министарстава, СНСД у новом сазиву имати 12 мјеста. Такође, за ДНС Џомбић предвиђа два министарства, од којих је извјесно мјесто министарства саобраћаја и веза.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *