Нечасна понуда “платформаша“

Већ смо навикли на ритам саопштења из кабинета потпредсједника РС, Емила Влајкија, а и ово, које објављујемо без интервенција, бави се формирањем власти на нивоу БиХ. Најновији приједлог муслиманско-бошњачке странке СДП о формирању власти на БиХ нивоу без двају ХДЗ-а, убједљиво легитимних и легалних представника Хрвата, показује наставак патолошке самоувјерености и ароганције „платформаша“ у слијепој […]

понедељак, април 11, 2011 / 12:01

Већ смо навикли на ритам саопштења из кабинета потпредсједника РС, Емила Влајкија, а и ово, које објављујемо без интервенција, бави се формирањем власти на нивоу БиХ.

Најновији приједлог муслиманско-бошњачке странке СДП о формирању власти на БиХ нивоу без двају ХДЗ-а, убједљиво легитимних и легалних представника Хрвата, показује наставак патолошке самоувјерености и ароганције „платформаша“ у слијепој жељи да сада завладају читавом територијом Федерације, а сутра, враг би га знао, и читавом Босном и Херцеговином.

А, наизглед, како и неби! Иза себе имају гро исламских земаља: Саудијску Арабију, Турску и Иран, док с друге стране САД одобравају све нелегално и нелегитимно што ова „грађанска“ коалиција чини или предлаже. Поред свега, има и безувјетну помоћ Високог Представника који „демократским“ бонским овлаштењима укида одлуке ЦИК-а, уставно легалног органа БиХ. С обзиром на овакву непринципијелност представника међународне заједнице, испада да људска права важе само за једног од двају већинских конститутивних народа у Федерацији.

„Платформаши“ по систему „тко нам што може“ у овом часу ликују, отворено се ругајући хрватском народу и понижавају га својим поступцима: пријете својом бројношћу и евоцирањем крвопролића („Нас је четири пута више“, „Триполи ће бити Дизниленд…“), те формирају једнонационалне органе Федерације са пар хрватских икебана.

У истом тону, а сматрајући да је ова комедија са формирањем власти у Федерацији готова ствар, „Платформаши“ сада предлажу политичким странкама РС-а да заједно, без Хрвата, формирају власт на нивоу БиХ чиме би хтјели да аминују, од стране другог ентитета, своју нелегалну владавину у већем ентитету. Другим ријечима, они веле: „Ви православци подржите нас муслимане на штету католика“.

Исто тако „платформаши“ мисле да ће се на скорашњем Сабору хрватског народа у Мостару његови учесници мало развикати, те да ће након пар дана овај протест спласнути. Исто тако резонирају да Хрватска неће моћи пружити озбиљнију подршку Хрватима у БиХ зато што још није ушла у ЕУ.

Оно што „платформаши“ не виде, то је да се Еуропа буди. Мултикултурализам се више не може искориштавати за идеологизацију вјере, минарети се више не граде, бурке се не смију носити, а државне институције се наново лаицизирају. Еуропа није ни исламски свијет, ни „Велики брат“ с друге стране „велике баре“. А и Хрвати знају изненадити поготову када им се настоји одузети понос и идентитет.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *