08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Небензја: Терористе истјерати из Идилиба, сљедећи самит о Сирији у Русији

Москва сматра да терористима не смије бити дозвољено да цивиле држе као таоце и користе их као живи штит у сиријској покрајини Идлиб, изјавио је руски амбасадор у УН Василиј Небензја.

среда, 12 септембра, 2018 / 05:06

Он је рекао да се терористи не смију штитити, јер су они сви, на овај или онај начин, повезани са Ал каидом.

"Терористима се не смије дозволити да бесконачно држе таоце и да стотине хиљада цивила у Идлибу користе као живи штит. Немогуће је живјети заједно са терористима", истакао је Небензја.

Руски амбасадор напоменуо је да се у заједничком саопштењу лидера Русије, Ирана и Турске, усвојеном након састанка у Техерану, истиче потреба да се просјечна опозиција раздвоји од терориста, јавио је ТАСС.

"Раздвајање опозиције и терориста кључно је за спречавање цивилних жртава", нагласио је Небензја.

Предсједници Русије, Ирана и Турске сагласили су се да је потребно наставити напоре да се заштите цивили и да се побољша хуманитарна ситуација у Сирији.

Тројица лидера позвали су и на припрему новог сиријског Устава, који би могао брже бити усвојен.

Владимир Путин, Хасан Рохани и Реџеп Тајип Ердоган сагласили су се и да сљедећи трилатерални састанак буде одржан у Русији.