НАТО диригује БиХ – Преглед одбране

Највиши представници Министарства одбране и Оружаних снага БиХ данас су у Сарајеву са делегацијом НАТО из Брисела разговарали о изради документа "преглед одбране", саопштено је из Министарства одбране. Током састанка дискутовано је о свим отвореним питањима у вези са доношењем овога документа, а чланови Руководног тима за израду "прегледа одбране" представили су информацију о реализованим […]

уторак, 26 јануара, 2016 / 20:28

Највиши представници Министарства одбране и Оружаних снага БиХ данас су у Сарајеву са делегацијом НАТО из Брисела разговарали о изради документа "преглед одбране", саопштено је из Министарства одбране.

Током састанка дискутовано је о свим отвореним питањима у вези са доношењем овога документа, а чланови Руководног тима за израду "прегледа одбране" представили су информацију о реализованим активностима и опцијама за рјешавање преосталих питања.

Израдом "прегледа одбране" БиХ обезбјеђује се континуитет напора у транзицији са постојећег стања одбране према ефикаснијем одбрамбеном систему и усмјеравајућег је карактера за дугорочне планове развоја и модернизације Оружаних снага БиХ.

Данашњем састанку присуствовали су министар одбране БиХ Марина Пендеш, њен замјеник Борис Јеринић, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Анто Јелеч и његови замјеници, те чланови Руководног тима за израду документа "преглед одбране".

Делегацију НАТО из Брисела предводио је шеф Одјељења за одбрамбену политику и планирање Пол Северо, а састанку је присуствовала и командант НАТО штаба у Сарајеву бригадни генерал Жизела Вилц.