Фахрин адвокат: Пакују му ново кривично дјело, не потписах записник

У Тужилаштву БиХ завршене су прве процедуре у вези са предстојећим саслушањем предсједника Савеза за бољу будућност /СББ/ Фахрудина Радончића који је осумњичен за ометање рада правосуђа, чему је данас додат основ сумње и за наводну аферу у вези са амбасадорским мјестом у Словенији, тврди његов адвокат Драган Барбарић. Након завршене расправе у Тужилаштву БиХ, […]

уторак, 26 јануара, 2016 / 20:38

У Тужилаштву БиХ завршене су прве процедуре у вези са предстојећим саслушањем предсједника Савеза за бољу будућност /СББ/ Фахрудина Радончића који је осумњичен за ометање рада правосуђа, чему је данас додат основ сумње и за наводну аферу у вези са амбасадорским мјестом у Словенији, тврди његов адвокат Драган Барбарић.

Након завршене расправе у Тужилаштву БиХ, Барбарић је назвао скандалозним понашање Тужилаштва.

"Радончић је данас дао изјаву у Агенцији за истраге и заштиту /Сипа/, а инспектори су радили по налогу тужиоца. Одмах након тога, по доласку у просторије Тужилаштва БиХ видјели смо потпуно нови основ сумње јер је додато ново кривично дијело. Ја нисам потписао записник, није ни адвокат Васвија Видовић. То је скандал", навео је Барбарић, преносе федерални медији.

Лидер СББ-а предат је данас Тужилаштву БиХ уз извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима.

Из Тужилаштва БиХ данас је само кратко саопштено да ће "поступајући тужилац у законском року од 24 часа испитати осумњиченог и након тога донијети одлуку о даљим активностима".

Припадници Сипе ухапсили су јуче Радончића, по налогу Тужилаштва БиХ, због сумње да је ометао рад правосуђа, а раније су у истој акцији, због ометања рада правосуђа у предмету против Насера Кељмендија, ухапшени секретар Министарства за безбједност БиХ Бакир Даутбашић и Билсена Шахман, који су чланови СББ-а.