Наставља се потрага за тијелом

Потрага за тијелом 17-годишње Антоније Билић, чије је убиство признао Драган Паравиња (43), настављена је у јутрос на локалитету Брљан на ријеци Крки у Хрватској, а у помоћ је притекла и словеначка војска. Потрага се наставља на ширем подручју од Оклаја до Кистања, укључујући и ријеку Крку, а биће претражено подручје од Брљана према хидроцентрали, […]

уторак, 28 јуна, 2011 / 11:42

Потрага за тијелом 17-годишње Антоније Билић, чије је убиство признао Драган Паравиња (43), настављена је у јутрос на локалитету Брљан на ријеци Крки у Хрватској, а у помоћ је притекла и словеначка војска.

Потрага се наставља на ширем подручју од Оклаја до Кистања, укључујући и ријеку Крку, а биће претражено подручје од Брљана према хидроцентрали, саопштила је Полицијска управа шибенско-книнска.

У акцији учествује око 110 припадника интервентне јединице полиције, специјалне полиције (рониоци), службеника криминалистичке полиције и више од 20 припадника Горске службе спашавања, те мањи број ватрогасаца из Дрниша.

Камион са 20-ак словеначких војника и још један комби у пратњи хрватских специјалаца из правца Окљана кренуо је према језеру Брљане.

Интензивно "чешљање" терена од Оклаја до Кистања, укључујући и ријеку Крку, прекинуто је јуче поподне због преморености људи, али и полицијских паса који даноноћно трагају за малољетном Антонијом чије тијело још није пронађено.

Паравиња, који је ухапшен прије два дана у селу Доњи Срђевићи, код Српца, након четвородневне потраге, признао је да је убио малољетну Антонију Билић из Дрниша, која је посљедњи пут виђена 7. јуна. Он је навео и локацију на којој је бацио тијело малољетнице.

Паравиња је јуче пребачен у затвор Кула у Источном Сарајеву након што му је Основни суд на Сокоцу одредио притвор на основу потјернице за силовање 2005. године.