Нападнуте сиријске амбасаде у неколико држава

Сиријске амбасаде у Аустралији, у неколико европских држава, у Египту, Кувајту и Либији нападануте су пошто је саопштено да је у Хомсу убијено више од 200 цивила, направљена је већа материјална штета, али повријеђених није било, саопштили су данас званичници. До напада на сиријске амбасаде широм свијета дошло је пошто је опозиција у Сирији саопштила […]

недеља, 5 фебруара, 2012 / 16:27

Сиријске амбасаде у Аустралији, у неколико европских држава, у Египту, Кувајту и Либији нападануте су пошто је саопштено да је у Хомсу убијено више од 200 цивила, направљена је већа материјална штета, али повријеђених није било, саопштили су данас званичници.

До напада на сиријске амбасаде широм свијета дошло је пошто је опозиција у Сирији саопштила да је режим у ноћи између петка и суботе бомбардовао упориште побуне, град Хомс, и да је тада погинуло више од 200 цивила.

Званични Дамаск је то демантовао и одговорност за убиства приписао “терориастичким групама”.

Аустралијска полиција је саопштила да је група људи синоћ упала у амбасаду Сирије у Канбери, и направила велику материјалну штету.

За сада нико није ухапшен.

Отправник послова сиријске амбасаде у Канбери, Џавдат Али је агенцији Асошиејтед прес казао да је група од 50 људи упала у амбасаду, уништила намјештај и украла компјутере. Према његовим ријечима, у амбасади је за вријеме напада било двоје запослених, али они нису били нападнути.

На амбасади су полупани прозори, оштећена су врата, и разбијени и су рамови за слике и саксије са биљкама.

Али је оптужио медије да су подстакли “варварске акције” и “тероризам”.

У Лондону је јуче ухапшено 12 особа када је група људи упала у сиријску амбасаду. Слично се догодило и у Атини послије чега је полиција привела 13 људи.

Њемачка полиција је саопштила да је 20 људи у петак упало у амбасаду у Берлину.

У петак увече су Сиријци у Каиру запалили дио амбасаде Сирије, а у Кувајту је група људи поломила неколико прозора на амбасади и раширила заставу сиријске опозиције. Према извјештају кувајтске новинске агенције, тада је повријеђено неколико запослених у амбасади.

У Триполију је у амбасаду Сирије упало око 300 Сиријаца, који су на улазу раширили заставу сиријске опозије.

Око амбасаде Сирије у Тунису, одакле је јуче протјеран амбасадор, такође се окупила група људи.Оставите одговор