Најтањи лаптоп направило је Леново

Компанија "Леново" представила је нови најтањи лаптоп рачунар ТинкПед X1, намијењен "професионалцима у покрету". Лаптоп је једноставаног и модерног дизајна, са тастатуром која посједује позадинско освјетљење, батеријом која се брзо пуни и низом перформанси и мултимедијалних карактеристика. Модел одликује ултра-танки дизајн, тањи је од 17 милиметара, а посједује другу генерацију Интел Кор и3, и5 и […]

субота, 21 маја, 2011 / 18:28

Компанија "Леново" представила је нови најтањи лаптоп рачунар ТинкПед X1, намијењен "професионалцима у покрету".

Лаптоп је једноставаног и модерног дизајна, са тастатуром која посједује позадинско освјетљење, батеријом која се брзо пуни и низом перформанси и мултимедијалних карактеристика.

Модел одликује ултра-танки дизајн, тањи је од 17 милиметара, а посједује другу генерацију Интел Кор и3, и5 и и7 процесора, који су уобичајени за веће моделе, са дијагоналом екрана од 14 и 15 инча. На тај начин су удвостручене перформансе процесора и учетворостручене графичке, у односу на, претходни 13-инчног модел.

Лаптоп је изузетно лаган – само 1,72 килограма. Има магнезијумско кућиште и сјајни екран димензија 13,3 инча од стакла изванредне издржљивости и отпорности. Систем за брзо пуњење батерија за пола сата напуни 80 одсто њених капацитета. Та технологија је 2,5 пута бржа у односу на класичну ТинкПед X1 батерију, што корисницима даје више слободе да раде у покрету.

Технологија комбинује ћелије за брзо пуњење са батеријом од 1.000 обртаја, дизајнираном да траје три године.

Корисници такође могу докупити екстерну батерију са брзим пуњнем, како би удвостручили трајање батерије на 10 сати.

Уз помоћ свог опционалног мобилног интернета широког опсега, камере од 720 пиксела, микрофона високе резолуције и напреднох модова, лаптоп пружа јасне видео позиве и нуди неколико сигурносних нивоа, помоћу шифром заштићеног хард диска, са подршком за даљинско управљање и читача отиска прста који је довољно само дотаћи за покретање рачунара и провјеру идентитета корисника.

Тај компјутер могуће је покренути 20 секунди брже, у односу на класични.

ТинкПед X1 биће у продаји преко дистрибутера и онлајн странице, а почетна цијена износи око 1.700 евра.Оставите одговор