Најновији угао: Стаматовић зове Ватикан у помоћ за очување Косова и Метохије!

„А да је Ватикан, извесно је, заинтересован за партиципирање у овом дијалогу, показује и – подсећа Стаматовић – чињеница да је ватиканска „шатл дипломатија“ већ била укључена управо у отпочињање дијалога о Косову, много пре НАТО агресије“

недеља, јануар 13, 2019 / 12:24

Aкo већ овдашњи режим као „богомдану шансу“ спинује могућност укључења Америке у преговоре о решавању питања Косова и Метохије (КиМ) који се тренутно воде у, за српске националне и државне интересе, непријатељском Бриселу, и ако огромна већина грађана Србије, на другој страни, прижељкује укључивање Русије и Кине, онда би свакако требало да се поразмисли и о учешћу Ватикана у  том дијалогу, пошто је такву жељу Свете столице недавно најавио и београдски надбискуп Станислав Хочевар – изјавио је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС), подсећајући да Ватикан не признаје квазидржавну творевину на српској територији, а као један од најважнијих центара хришћанства у свету, сигурно је заинтересован и за статус хришћанског живља, хришћанских верских и културних споменика и имовине свих верских заједница на подручју јужне српске покрајине.

– Јавно изнесен став да и центар Католичке цркве треба да се укључи у разговоре о будућности КиМ који је, као занимљиву идеју, из владајуће коалиције препознала само Партија уједињених пензионера (ПУПС), сигурно није само лична иницијатива надбискупа Хочевара. Зато апелујемо на власт да коначно преузме одговорност и покуша да промени постојећи, погубни формат преговора, у којима председник Србије искључиво прима инструкције од ЕУ и Вашингтона који нам, мимо свих међународних права, грубо кршећи Резолуцију СБ УН 1244, отимају 17 одсто територије и поклањају шиптарским терористима – каже Стаматовић.

А да је Ватикан, извесно је, заинтересован за партиципирање у овом дијалогу, показује и – подсећа Стаматовић – чињеница да је ватиканска „шатл дипломатија“ већ била укључена управо у отпочињање дијалога о Косову, много пре НАТО агресије, када су преговори о уређењу образовног система на КиМ, у јесен 1996, били резултовали споразумом Милошевић – Ругова, уз посредовање католичке хуманитарне организације „Свети Еуђидио“ из Рима, блиске Ватикану.  

– Јер, цео хришћански свет, никада неће заборавити значај српског Видовдана 1389. године на Косову пољу, када су Срби, бранећи своју земљу, бранили и хришћанску веру, зауставивши продор ислама у Европу, због чега су тада, у нашу част, звонила звона чувене катедрале Нотрдам (Богородичне цркве) у Паризу – истиче Стаматовић, закључивши да је сада, после 630 година, исто тако дошао историјски тренутак да, уз помоћ Ватикана и целокупног хришћанства, сачувамо свој српски национални и хришћанско-православни идентитет, али и територијални интегритет и суверенитет ове земље.4 КОМЕНТАРА

 1. Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak. Jer, muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata“, izgovoriće vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić septembra 1991. u Skupštini BiH, glumeći mirotvorstvo, navodno upozoravajući Sarajlije da može doći do oružanih sukoba.
  Sarajevo je izgubilo, nikome nije potrebno takvo iskustvo, smrt i patnja najbližih, sakaćenje, silovanje, glad, hladnoća, strah. Izgubio je razum, katastrofalnim skorom, nema istine u udžbenicima, potomstvo „pobednika“ stasava na monstruoznim lažima o kalemegdanskim baterijama slobode koje su bestijalno ubijale ljude i grad.

  „Neće valjda“, mislile su Sarajlije.

  Kakva tragedija.

 2. Нема шансе Зеисе да сте могли нестати, овакви српски официри су се питали.

  Не кажем да није било злочина на свим странама, само што су наши појединци за то одговарали.

  Ваши су за убиство сопственог народа, све да би окривили Србе, између осталих злочина, све на основу необоривих чињеница убијали муслимански народ на Маркалама 1 и 2, на Добрињи, у улици Васе Мискина и на другим мјестима по Сарајеву, зато као ратни профитери посташе мултимилионери, те добише називе тргова, улица, аеродрома.

  Просто ми вас је жао кад видим онај натпис на Вијећници о злочиначким Србима, Вијећници која се налази 50 метара од моје родне куће-виле на Бентбаши 1, Вијећници који су доказано спалили муслимани, све да би се окривили Срби.

  Иначе, не знам Зеисе како вас је то данас 50% у БиХ, а прије рата вас је било 41%,зар вас није Радован све побио, како то објашњаваш?

 3. Prije 30-ak godina relevatne tekstove je objavljivao novinar Dragos Kalajic, pa Dejan Lucic i mnogi drugi i mi smo mislili da su to „suplje price o teoriji zavjere“ a ne knsekvetna politika u zadnjih ca. 1000 god..
  Cak je stari jefto znao to ali eto mi ipak nismo vjerovali , pa ni sada kada plan 3 D dobija konkretne obrise …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *