Начелник Вукосавља: Зна се ко је пуцао на мене, на полицији је да дјелује

Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић, на којег је синоћ пуцано из ватреног оружја у Горњем Свилају, идентификовао је нападача и рекао да очекује од федералне полиције да процесуира човјека који их је напао.

петак, 31 августа, 2018 / 17:05

Горњи Свилај је мјесто у општини Оџак који припада федералном посавском кантону, и у том мјесту углавном живе Срби повратници. Вукосавље је прије рата било дио општине Оџак.

Ракић је рекао да је уживао на пецању на ријеци Сави када су "екстремисти из Федерације БиХ" пуцали на њега и пријатеље.

– Сматрам да као начелник општине Вукосавље имам публицитет који други људи немају, па се онда питам – шта се дешава са Србима у ФБиХ и каква се порука овим шаље српским повратницима у ФБиХ, истакао је Ракић.7 КОМЕНТАРА

 1. Ко Вукоти води кампању?!

  Јуче су на почасно мјесто, уз Вукоту, поставили команданта студентског батаљона Николу Поплашена.

  Поллашен је, иако војно неписмен, прихватио да у погибију на првој линији води Вукотине вршњаке, чак и неке млађе од Вукоте.

  Вукота, који са правом тврди да је био премлад за рат, није смио дозволити да на овај начин пошаље поруку да се то оправдање односи само на њега.

  И други су били премлади, али их је Поплашен ипак гурнуо у пакао.

  А Вукота га тетоши и ставља у први ред до себе.

  1. Ajneseri. Prije par godina ovdje ti se javio pripadnik baš tog studentskog bataljona i objasnio da Poplašen nikom nije komandovao nego je bio forme radi u štabu i služio za šta nama ođe služi Lazarević. Valjda misliš da svi mi imamo pamćenje amebe i da je priča već zaboravljena pa da zaradiš sendvić. Nego ja sam na drugom postu postavio neke puno bitnije stvari pa to ne komentarišeš?

  2. Опет невјешто покушаваш побјећи од суштине.

   Чињеница је да је била формирана студентска јединица од Вукотиних вршњака и да је Поплашен био официр у тој јединици.

   И да је велики политички аутогол да управо Вукота покушава направити неки политички поен рециклажом Поплашена.

  3. Otkad to brineš kako će Vukota proći na izborima? Znači suština je da je Vukota izvukao i podgrijava „politički leš“ i to prijeti da uništi srpstvo zapadno od Drine?
   Prije će biti da je suština:
   „Samo angažman u politici omogućava da realizujete svoje ideje . Možete biti najbolji stručnjak, ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti sve je to zabluda“
   Dobro ti znaš da nije izvučeno iz konteksta a i stavio sam link na video. Dobro ti znaš da je isto to samo drugim riječima rekao prije desetak dana mislim u Ugljeviku da ne tražim otprilike “ stranački dogovor se mora poštovati i svaka stranka dobiti radnih mjesta proporcionalno broju glasača“ a stručnjake ko hebe jer otkud mesar u pokušaju zna da TE nije bijelo stado i da ga ne može čuvat svaka šuša. Ko je stručnjak određivaće mesar u pokušaju, nastavnica engleskog u pokušaju, polupismeni Miljan Aleksić i njima slični. Dobro ti znaš al se praviš blesav da je rekao tačno ono što i misli jer po tom obrascu postupa otkad je vlast a sad je izgubio kompas pa počeo i tme da se hvali. Dobro ti znaš da je to što misli priča i radi potpisana smrtna presuda i za školstvo i za državu i za društvo i za to te boli curac bitno je da ti plivaš makar i u govnima a ovo je jedini način, u svim normalnim državama takvi kao ti čuvaju goveda ako ih imaju jer za ovce nisu sposobni sitne su, pogubiće ih.
   Nemam pojma ko u Sa određuje ko je terorista ali sam siguran da taj nije ni nestručniji ni nemoralniji od Galijaševića, Ćeranića i ekipe i pitanje ko to radi u Sa vrtiš do besvjesti iako na to možemo malo uticati ali nikako da postaviš pitanje ko to i zašto baš on radi uBL iako se tu pitamo 100%?
   Mi već 30 godina nismo odškolovali solidnog stručnjaka u bilo kojoj oblasti osim, možda, ono malo samoukih u IT sektoru i lako je izračunati da je većina boljih blizu 60te ako su živi i nisu u kalgariju i sad ovaj oće i to malo crkavice da rašćera jer mu se jutros nije digo na pravu stranu a ti o Poplašenu? Pa šta ako izvuče i druga MaoCe Tunga ako misli da će mu pomoći?

  4. Месар у покушају, наставник у покушају!?

   А шта је Вукота?

   Милорад Додик је завршио факултет политичких наука и бави се политиком.

   Чудно, је ли!?

   Вукота завршио ДИФ и бави се политиком.

   То је нормалније!?

   На случају Прилепин се много тога сазнало о нашим представницима у Сарајеву.

   Када смо се увјерили да наши представници немају ни трунку безбједносне културе, ко мене сада може убиједити да неке службе нису ту њихову неспособност и неодговорност искористиле и измлатиле новинара, рокнуле зољу, припуцале на оног начелника, убиле Давида…

   То изазива велике проблеме јер не постоји ни један МУП на свијету који може бити ефикасан ако иза њега не стоји добра обавјештајана агенција.

   Наш МУП не само да нема такву агенцију иза себе, него има непријатељску, а наши представници ни курцем не мрдају да се то промијени, па ако наш МУП од ОБА нема користи, да бар ураде да нема штете.

   Због овога ја помињем Прилепина, а не пада ми на ум да расправљам о његовом лику и дјелу.

   Поплашена сам поменуо јер заиста треба имати ђон-образ и крај себе у столицу посадити официра из студентске ратне јединице, а на сваки помен и питање зашто Вукоте не би у таквој јединици, телалук одмах каже, Вукота је био млад. Били су исто тако млади и оби кохи изгинуше.

   Ја Вукоти не спочитавам што није био у рату, него што скупља фукару око себе.

   То је један мали морални поучак.

  5. И да будем веома отворен.

   Сматрам сваког злочинцем који су дјецу гурали у рат у којем су многи Вукотини вршњаци изгубили главу.

   Умјесто да и Вукота то исто каже и заложи се да се такви бар морално осуде, ако не могу кривично, ми имамо рециклажу истих са његове стране

   Срамота…

   Причати како ти је жао што младост одлази вани у потрази за послом, а тетошити оне који су младост слали у смрт, жалити убијеног Давида, аплаудирати онима који су у смрт отјерали стотине Давида могу само говна.

   Ето, због овога ја мислим да је потребно да се дотакнемо „прилепина“ и „поплашена“.