Кинези улазе у Бор, Србија га чисти од дугова

Кинеска компанија Циђинг доставила је бизнис-план од милијарду и 460 милиона долара, затраживши 63 одсто власништва у РТБ Бор.

петак, 31 августа, 2018 / 17:15

Ова кинеска компанија доставила је најбољу понуду, понудивши обавезујући бизнис-план у износу од милијарде и 260 милиона долара, од чега је 350 милиона обавезујућих за докапитализацију.

Компанија се обавезала и на очување 5.000 радних мјеста, као и на то да ће обезбиједити 200 милиона долара за рјешавање историјских дугова.

"РТБ ће бити ослобођен свих дугова – по први пут компанија ће бити без дуга, то никада није било”, рекао је министар енергетике у Влади Србије Александар Антић.

Циђинг, иначе, у девет земаља запошљава 17.500 радника, а прошле године компанија је била на 22. позицији највриједнијих рударских компанија у свијету.

Кинеска компанија Циђинг доставила је бизнис-план од милијарду и 400 милиона долара, затраживши 63 одсто власништва у РТБ Бор.14 КОМЕНТАРА

 1. Ključni problem u saniranju ovih preduzeća leži u decenijama unazad uzgajanoj parazitskoj kasti partijskih direktora koji su svoj životni uspeh izgradili na neuspehu i nesreći drugih. Njihov uspon do današnjih dana ogleda se u prostoj činjenici da su pripadnici ovog privilegovanog društveno-političkog sloja svoja zamašna lična bogatstva gomilali istovremeno dok su država, fabrike i radnici koji su bili pod njihovim rukovodstvom astronomskom brzinom propali i osiromašili. Ilustrativni primer ovog devijantnog spoja politike, partijskog kadriranja i privilegovanih menadžera koji su, preko leđa svojih zaposlenih i uprkos negativnim poslovnim rezultatima, uvek raspolagali dovoljnim količinama ilegalnog novca kojim su redovno uspevali da potkupe sve one koji su bili u poziciji da odlučuju o sudbini ovih neodrživih odnosa, predstavlja slučaj Blagoja Spaskovskog zvanog Sosa, dugogodišnjeg direktora jednog od najvećih srbijanskih gubitaša – Rudarsko topioničarskog basena Bor.Ovom govedu ne poveriti ništa osim zatvorskih šipki (kineskih, molicu lepo). Tipična SPS bahata primitivčina koja samo zna za lopovluk.

  1. Како преокрећу тему?!

   Па обојица кометаришу оно што пише у посту.
   Коментаришу Бор.

  2. Него, рече ли ти да ће за предсједника и члана предсједништва побиједити онај кога ти подржиш?

   С обзиром да ће избори веома брзо, кад ћеш објавити за кога ћеш се опредијелити?

   8. или 9. октобра?

  3. Pratim ovaj portal dvije godine i jos nisam procitao ni jedan komentar da je usmjeren na podrsku tebi i tvojim nebulozama. Ova cinjenica je porazavajuca za nekoga ko svakodnevno vrsi politicku promociju i samopromociju. Sta mislis zbog cega ili koga je to tako?

  4. Ја сам га подржавао и средио код Миле да буде министар екологије у новој влади.

   А њему то било мало па се похвалио да му је на састанку врломогућни предсједник понудио премијерску функцију, што је он наравно скромно прихватио због народа, а не ради себе.

   Е сад, пошто не смије до 8. октобра рећи за кога је, још не зна хоће ли бити министар или премијер, а ја му гарантујем, по цијену да се завадим са Милом, да министар бити неће због тајних састанака са врломогућим предсједником.

 2. Колико сам ја Симо сконтао, тачкица је тебе прозвао?

  Иначе, не састајем се ни са ким тајно, напротив, све је код Ниџе јасно и јавно.

  Понуђен је од ЗЕЛЕНИХ споразум на програмској основи свима, читао га је ЗМАЈ, човјек ми у емаилу одговори да је три пута текст прочитао, да онакав споразум у Републици Српској неће прихватити, цитирам „само луд, глуп, или издајник“

  Извини змају што ово користим.

  На крају крајева, биће споразум у јавности у кампањи,објавићу га на мом профилу и промовисати на конференцијама за штампу, па ћемо видјети која то партија, или њен лидер-будала неће нешто што је по многим најбоље за Српску, још од завршетка рата?

  1. Tebe sam pitao Lazarevicu. Simo je ovdje anoniman, iznosi ideje, pusta buve, pravi smutnju… Ima taj pristup, cini mi se da ne trazi niciju podrsku, i cini mi se da to dobro radi. Ti imas drugi pristup, predstavio si se i vrsis promociju svoje stranke (licno mislim da je antipromocija) i samopromociju (vise ovo drugo). Konstatovao sam da te ovdje nikad niko nije podrzao i da te svi zajebavaju. Niko ti ozbiljno i ne oponira, sto jasno pokazuje koliko si ozbiljno shvacen. Upitah te zbog cega ili koga je tako?

Оставите одговор