На полицама маркета ће морати бити 50 одсто домаћих производа

БАЊА ЛУКА – Једна од новина Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о трговини Републике Српске јесте да ће трговачки центри, прије него што почну са обављењем дјелатности, морати да прибаве сагласност Министарства трговине и туризма РС, којом ће се утврђивати испуњавање услова у вези са заступљености домаћих производа у њиховим продајним објектима. Помоћник […]

четвртак, септембар 30, 2010 / 10:35

БАЊА ЛУКА – Једна од новина Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о трговини Републике Српске јесте да ће трговачки центри, прије него што почну са обављењем дјелатности, морати да прибаве сагласност Министарства трговине и туризма РС, којом ће се утврђивати испуњавање услова у вези са заступљености домаћих производа у њиховим продајним објектима.

Помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија рекла је за "Фокус" да ће трговци за прибављање сагласности морати да поднесу одговарајућу изјаву као доказ о обавезној заступљености домаћих прехрамбених производа у висини од 50 одсто.

Према њеним ријечима, та законска обавеза односиће се на трговачке ланце намијењене за трговину различитим групама робе прехрамбених и непрехрамбених производа, а чија површина износи хиљаду метара квадратних и више.

Тегелтија је додала да ће сви трговци, на које се ова обавеза буде односила, у року од шест мјесеци од дана ступања на снагу измјена и допуна Закона имати обавезу да прибаве прописану сагласност.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *