Иванић: Имаћемо најбољи резултат од оснивања

БАЊА ЛУКА – Партија демократског прогреса очекује да ће имати најбољи резултат од свог оснивања, а то значи да сигурно у Народној скупштини Републике Српске неће имати мање од 11 народних посланика, рекао је предсједник ПДП-а Младен Иванић. "Очекујем да побиједим, а вјерујемо и да ће коалиција `Заједно за Српску` и њен кандидат за предсједника […]

четвртак, септембар 30, 2010 / 12:50

БАЊА ЛУКА – Партија демократског прогреса очекује да ће имати најбољи резултат од свог оснивања, а то значи да сигурно у Народној скупштини Републике Српске неће имати мање од 11 народних посланика, рекао је предсједник ПДП-а Младен Иванић.

"Очекујем да побиједим, а вјерујемо и да ће коалиција `Заједно за Српску` и њен кандидат за предсједника РС Огњен Тадић такође побиједити. ПДП неће имати мање од 14 одсто гласова", сматра Иванић.

Он је појаснио да побједу очекује јер има дипломатско искуство, које ниједан од актуелних српских политичара нема, зато што може потпуно комотно и нормално да говори и стране језике, али и због тога што је већ неколико година у преговорима са кључним бошњачким и хрватским политичарима.

"Ауторитет који носим на међународној сцени неупоредиво је већи од онога који има актуелни члан Предсједништва. A за ПДП грађани треба да гласају, јер смо се показали као партија којој није стало до власти. Када смо видјели да не можемо реализовати свој програм, ми смо напустили власт. Једина смо партија која је два пута добровољно напуштала власт", поручио је Иванић у интервјуу за "Глас Српске".

Он је рекао да опозиција сматра да се ствари морају радити потпуно другачије, да се са много више одговорности треба приступити трошењу јавних средстава и да се умјесто у непотребне, ирационалне и скупе пројекте у времену кризе, сав расположиви новац мора усмјерити ка запошљавању и стимулисању нових радних мјеста.      Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *