07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Можда је сад коначно: Опет објављено да је убијен вођа Исламске државе

Више пута је то објављивано, али сада су Иран и Ирак саопшили одвојено да имају сазнања како је лидер Исламске државе Абу Бакир ал-Багдади убијен у Сирији.

недеља, 27 октобра, 2019 / 10:49

Како су пренијеле агенције, вјерује се да је Багдади убијен у америчкој акцији у Сирији.

Амерички предсједник Доналд Трамп синоћ је на Твитеру написао: „Нешто велико се управо догодило“.

Портпарол Бијеле куће Хоган Гидли рекао је да ће се Трамп у току дана огласити тим поводом.

„Наши извори унутар Сирије потврдили су ирачком обавјештајном тиму задуженом за праћење Багдадија, да је он убијен заједно са својим личним тјелохранитељем у Идлибу пошто је откривено гдје се скривао када је покушао да изведе породицу из Идлиба према турској граници“, рекао је један од ирачких извора за Ројтерс.

Са друге стране, двојица иранских званичника рекла су за Ројтерс да је Иран од извора у Сирији обавјештен о убиству Багдадија.

„О Багдадијевој смрти Иран су обавијестили сиријски званичници који су те информације добили са терена“, рекао је један од званичника. Ово је потврдио и други ирански званичник.1 КОМЕНТАР

Коментариши