Конашенков: САД у Сирији проводе међународно државно разбојништво

Русија је данас оштро критиковала одлуку САД да пошаљу оклопна возила и борбене трупе на исток Сирије како би штитили нафтна поља, оцијенивши да је ријеч о међународном разбојништву.

недеља, октобар 27, 2019 / 10:58

Портпарол руског министарства Игор Конашенков рекао је да је "оно што Вашингтон сада ради – заузимање и контрола нафтних поља на истоку Сирије, једноставно речено, међународно државно разбојништво".

Конашенков је казао да "све наслаге угљоводоника и други минерали лоцирани на територији Сирије не припадају терористима Исламске државе, још мање америчким браниоцима од терориста Исламске државе, већ искључиво Сирији".

Амерички министар одбране Марк Еспер рекао је претходно да слање снага на исток Сирије има за циљ да заштити нафтна поља од могућности да падну у руке екстремиста Исламске државе.

Иначе, ефективно Исламска држава не постоји барем годину дана, али јасно је да губљењем ослонца у самој Сирији, САД огољују своју основну намјеру за "демократским промјенама" унутар земље која је у грађанском рату већ осам година (прим. Фронтала).8 КОМЕНТАРА

  1. “Ameri bar grunu, razvale, pa grade ispočetka. A Rusi podrivaju, onako hinjski.“

   Како си добро описао извор проблема Босне, а и Херцеговине.
   Свака част.

  2. Нејма потребе. На Кавказу брат Кадиров контролише стање.

   И чека ове твоје из Идлиба…

Оставите одговор