Молитва за укидање Републике Српске

САРАЈЕВО – Хоџа Незим Халиловић позвао је у молитви у џамији краља Фахда у Сарајеву на укидање Републике Српске, а нобеловца Иву Андрића назвао је четничким идеологом. Халиловић је у молитви одржаној у петак, 3. априла, рекао да су Срби извршили агресију на БиХ на основу Меморандума Српске академије наука и уметности и да им […]

понедељак, април 6, 2009 / 09:41

САРАЈЕВО – Хоџа Незим Халиловић позвао је у молитви у џамији краља Фахда у Сарајеву на укидање Републике Српске, а нобеловца Иву Андрића назвао је четничким идеологом.

Халиловић је у молитви одржаној у петак, 3. априла, рекао да су Срби извршили агресију на БиХ на основу Меморандума Српске академије наука и уметности и да им је циљ био стварање Велике Србије.

Овај исламски вјерски вођа је у молитви посвећеној "седамнаестогодишњици од почетка агресије на БиХ" навео да је у БиХ "проведен страшан геноцид, на чијим темељима је призната и геноцидна творевина дејтонска РС", па је потом позвао међународну заједницу да прво укине њен назив, а потом и саму РС.

Он је навео да су "Бошњаци, само зато што су муслимани, а не на примјер хришћани или вишебожци, били предмет невиђеног геноцида", истакавши да су Жепљацима у НАТО-овој "`Акцији падобран` бацане Библије и ланч пакети са свињетином".

Халиловић је оптужио и Хрватску да је извршила агресију на БиХ и починила злочин над Бошњацима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *