Молдавски брод потонуо код обале Израела

ТЕЛ АВИВ – Један молдавски теретни брод потонуо је у Средоземном мору крај обале Израела, али је свих 11 чланова посаде спасено, рекао је један морнарички званичник у Израелу. Јигал Маор из управе за бродарство и луке прецизирао је у изјави за израелски радио да су се чланови посаде укрцали у чамце за спасавање. Морнари […]

недеља, децембар 12, 2010 / 16:37

ТЕЛ АВИВ – Један молдавски теретни брод потонуо је у Средоземном мору крај обале Израела, али је свих 11 чланова посаде спасено, рекао је један морнарички званичник у Израелу.

Јигал Маор из управе за бродарство и луке прецизирао је у изјави за израелски радио да су се чланови посаде укрцали у чамце за спасавање.

Морнари су Украјинци и „живи су и добро се осjећају” , након што их је покупио један тајвански трговачки брод.

Брод „ Адриатик” носио је 3.000 тона гвожђа и емитовао је позив у помоћ када је допловио на 16 километара од луке Ашдод, на југу Израела, у време јаких удара вjетра у приобалном подручју.

Израел је током викенда захватило кишно вријеме с вјетровима од 100 килметара на сат који су изазвали бројне несреће, нестанак струје и повреде широм земље.

Јача киша у Израелу иначе није падала још од прољећа и суша је била главни разлог брзог ширења катострофалног пожара који је недавно избио на планини Кармел на сјеверу.

Сада снијег пада на планини Хеброн на сјеверу, а снијежне падавине се очекују и на Голанској висоравни.

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *