Митровић са румунским амбасадором о друмском саобраћају и споразмима

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић одржао је данас састанак са новоименованим амбасадором Румуније у Босни и Херцеговини Антоном Пакурецуом у вези са активностима на закључивању новог споразума о друмском превозу између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Румуније.

среда, 31 марта, 2021 / 19:00

На приједлог румунске стране, предвиђено је да на снази остане Споразум између Владе Румунске Народне Републике и Владе Социјалистичке Федеративне Републике Југославије о међународном друмском саобраћају, потписан у Букурешту 1963. године. 

Како је истакнуто на састанку, предметни споразум ће бити на снази док се не оконча поступак закључивања новог споразума између Босне и Херцеговине и Румуније који је у току.

Министар Митровић је нагласио да је Босна и Херцеговина, односно Министарство које је носилац активности у поступку закључивања новог споразума о друмском превозу, провела потребну процедуру те затражио помоћ амбасадора Пакурецуа при интензивирању активности како би се она и окончала.

Говорећи о комуникацијама, амбасадор Пакурецу је упознао министра Митровића са стањем у области комуникација у Румунији, примјеном електронског потписа и кибернетичком безбједности, док је министар Митровић нагласио да је у Босни и Херцеговини у току поступак дигитализације те доношење законских рјешења која омогућавају и употребу електронског потписа и кибернетичку безбједност.

На крају састанка, министар Митровић је пожелио добродошлицу амбасадору Румуније у Босну и Херцеговину и много успјеха у будућем раду, а изражена је и обострана жеља да се сарадња подигне на виши ниво због значаја и близине двију држава.