Миодраг Зарковић: Којо, зове те Хилари

Хилари Клинтон је глупа као тоцило. Поред тога што је покварена до коске, бездушна, нечовечна, вештачка, подла, похлепна и немилосрдна, Хилари је такође и драстично ускраћена у погледу памети.

петак, 25 октобра, 2019 / 11:15

Тај непрегледни океан лажи изручених на Србе у ових тридесетак година, могао је да опстаје само и искључиво због тога што је светска јавност била изабрала да игнорише горе поменуту, непорециву чињеницу.

Ова чињеница је кудикамо експлозивнија него истина о нпр. глупости Буша Млађег. Јер његову затупљеност нико никада није ни прикривао. Његови најближи сарадници и његове присталице увек су биле свесне интелектуалне мањкавости ове тексашке сировине. Све што су постигли или уништили, урадили су знајући каквог су буздована следили.

Али са Хилари је обрнуто: најширој јавности она је упорно представљана као особа непорециво оштрог ума. Као, може јој се замерити на овој афери или оном скандалу, али је немогуће порећи да је виспрена. Хиларина тупавост је била темељно прикривана. И та једна једина чињеница руши буквално сву пропаганду којом је Запад, клиначки надмен после пада Берлинског зида, правдао своје насилне покушаје да управља целим светом.

Јер, ако је Хилари глупа, онда тешко да може да буде много паметнији њен љубљени Бил, иначе доказани ратни злочинац, лажов, силеџија и преварант. Сам је Бил у много наврата говорио како се често ослања на савете супруге му, коју је између осталог свесрдно подржавао у председничкој кампањи пре три године.

Ако је Хилари глупа, тада ни човек који се толико пута клео у њену памет сигурно није неко чијим се проценама и мишљењима може веровати.

Идемо даље. Ако је Хилари глупа, а Бил у најмању руку није значајно паметнији од ње, шта то онда говори о сијасету политичких моћника широм света који свој успон дугују превасходно Клинтоновима?

Од оног идиота Фукујаме који је на клинтоновској опијености стигао да прогласи ни мање ни више него крај историје, преко небројених ”мудраца” који и даље преписују главну тезу Клинтонове кампање из ’92. да је економија у корену свега, затим морално-интелектуалних патуљака као што су Бернар Анри Леви, Бернар Кушнер и Славој Жижек, па до крволока и пробисвета из Србије и окружења – Изетбеговић, Туђман, Ђукановић, Ђинђић, Тадић, Вучић, Тачи, Харадинај… сви су се они у пресудним тренуцима својих узлета ослањали или на Клинтоне директно, или на силе и појаве (Мики Ракић, Беба Поповић) које су у својој сржи посве и искључиво клинтонистичке.

Свако од њих је знао, или морао да зна, колико је Хилари глупа. Али су ипак свесно изабрали да воде пију са њеног и Биловог извора, заклањајући се иза нечега што би се у недостатку бољег израза могло назвати ”клинтонистички систем вредности” – иако то, наравно, нити је икакав систем, нити ту и може бити говора о неким вредностима.

Цео тај накарадни поредак, заједно са свим појединцима који су испливали на њему, буквално се сурвава под тежином тог тако једноставног, очигледног и целовитог сазнања да је Хилари Клинтон глупа.

Чудо једно да у америчкој јавности нико то није до сада сажмео овако сувисло као Такер Карлсон, ударна игла ”Фокс њуза”. У доњем прилогу, Карлсон је, на основу последњих изјава у којима је Хилари ”руским агентима” назвала Талси Габард, Џил Стајн и Доналда Трампа, најзад изговорио да Хилари Клинтон ”баш и није бистра”.

Не верујем да ће Американци икада смоћи снаге и памети да извуку све оне непобитне закључке који проистичу из те очигледне чињенице, али ипак је лепо видети да су коначно престали да лажу себе у погледу Хилари Клинтон. И добро је, у крајњем случају, што Американци, а самим тим ни остатак Запада, неће још дуго успети да се отресу клитонистичког ”система вредности”. Јер где би иначе Никола Којо могао да побегне одавде?!

А са Којом тамо код њих, некако је ипак све на свом месту.13 КОМЕНТАРА

 1. Тако је, балкански патуљак, обриши пљувачку са усана. Ти си у поседу свете тајне, и једног пара гаћа које навлачиш на 5 различитих начина од понедељка до петка. Шта то зна Хилари? Шта она поседује осим плаве боје? Не оно наше, српско, што вреди три жуте банке, па тако кроз векове.
  Јадна и злобна балканска Будало. Смрдиш.

  1. Neću Milorada Dodika, hoću da nam vi iz FSB ( federalne službe bezbjednosti) vratite na Frontal.rs kako znate i umijete vratite Nikolu Lazarevića.

 2. Ono..clanak nije los…
  Mada se autor plitko bacio na ovu temu
  Klintonova i Bus jesu pajseri ograniceni ( i dobre primjere je naveo), ali povezati njih i americki sistem vrijednosti, ili pak novi svjetski poredak koji SAD kreiraju (ili su kreirali, sad nije ni vazno) jeste nevidjena glupost
  KAd pomenu sve one politicare, srpske i bosnjacke, koji su pali na klintonizam, zasto ne dodade onda i druge svjetske lidere, koji se nisu suprostavljale americkoj moci i dominaciji (koja i dalje traje, da se ne zavaravamo)?
  Amerika nije Klinton, Bus ili Tramp, demokrate ili republikanci..Amerika je mnoooogo vise i dublje od toga, ali mi nikako to da skontamo

  1. Џасмине,

   Додик је у Баку отишао да свијету покаже, а нарочито присутним муслиманским лидерима, да је БиХ неутрална земља, тј. да се неће сврставати.

   С обзиром да ни Сејдо ни Џафер нису имали ништа против овог Додиковог пута можемо констатовати да су и они за то.

  2. Сваком озбиљном је јасно да стара курва ЕУ никад неће у своје чланство примити државу са високим процентом муслимана.

   Знам да ћеш ме због ове кондтатације додатно замрзити, али то је чињеница. Последњи случај Албаније и Македоније то потврђује.

   Они неће да то кажу отворено, али дјела говорр.

   А ви и даље нападајте Србе и Додика због тога.
   Бујрум…

 3. Чита ли „Фронтал“ још неко, изузев ових увијек присутних, дежурних, бАлијских виртуелних „ратника“ и „специјалаца“?
  Хоће бАлијице да се друже са „мрским“, „злоЋинаЋким“, „геноцидним“ Србо-Ћетницима, па то ти је?!

  Ел Хамдул’ила’, хаирли & мерхаметли вехаблије!
  Јел’ л’ Сарај’во, џе је некад било… у Соколовић колонији?