Министарство откупљује вишкове товне јунади

На основу захтјева Удружења пољопривредних произвођача-сточара РС, за хитни и интервентни откупа тржишних вишковa товне јунади за клање, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, позива регистроване откупљиваче и извознике у Републици Српској, да доставе понуде за интервентни откуп и извоз тржишних вишкова товне јунади за клање. Планиран је откуп до 2500 грла. Право на достављање понуда […]

уторак, новембар 9, 2010 / 14:58

На основу захтјева Удружења пољопривредних произвођача-сточара РС, за хитни и интервентни откупа тржишних вишковa товне јунади за клање, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, позива регистроване откупљиваче и извознике у Републици Српској, да доставе понуде за интервентни откуп и извоз тржишних вишкова товне јунади за клање.

Планиран је откуп до 2500 грла. Право на достављање понуда имају правна лица са правом извоза, са сједиштем у Републици Српској.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде ће са откупљивачима, који доставе доказе о откупу и извозу, односно, који испуне услове предвиђене огласом, а који су доступни на интернет страници Министарства, www.vladars.net/ministarstva потписати уговоре и, најкасније, 15 дана по окончању откупа, суфинансирати трошкове за извезену јунад.

Обавеза откупљивача, који испуне услове из јавног позива и буду изабрани је да, у року oд 90 дана, заврше откуп и извоз јунади. Откуп јунади може да се врши само од регистрованих пољопривредних произвођача, а пријаве се достављају лично или путем поште, на адресу, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Трг Републике Српске бр. 1, 78000 Бања Лука.

Заинтересовани произвођачи товне јунади Министарству могу поднијети писмену пријаву, путем обрасца који је доступан на интернет страници Министарства, поште или посредством Удружења пољопривредних произвођача. Контакт особа је Ранко Грубешић, 051/338-594 или е-маил:  r.grubesic@mps.vladars.net

Рок за подношење пријава је 14.11.2010. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *