Мило као Миле: Бранимо тековине референдума на изборима

На предстојећим изборима Црна Гора ће посљедњи пут бранити оно сто су тековине референдума, казао је лидер ДПС-а Мило Ђукановић на предизборној конвенцији у Шавнику.

понедељак, септембар 26, 2016 / 08:37

На предстојећим изборима Црна Гора ће посљедњи пут бранити оно сто су тековине референдума, казао је лидер ДПС-а Мило Ђукановић на предизборној конвенцији у Шавнику.

Он је истакао да је једини добар избор за грађане оно што је добро и за Црну Гору.

Први човјек ДПС-а нагласио је да наша земља одлучује да ли жели напријед путем којим је ДПС водио прије и након референдума, "или ће дозволити да се врати макар 10 година унатраг, у доба а економске заосталости, несигурности и ризика".

Ђукановић је истакао да ће се на предстојећим изборима посљедњи пут бранити тековине референдума.

"Зашто мислим да то бранимо последњи пут? Зато што се још увијек на овим изборима суочавамо са истом оном антицрногорском рушилачком енергијом која је отежавала наше напоре да обновимо независност прије 10 година. Овог пута се суочавамо са том истом енергијом, потпомогнутом са стране, потпомогнутом изван Црне Горе. Не због Црне Горе, него да би Да би Црна Гора послужила једном туђем стратешком геополитичком интересу. Наравно, нажалост, нашли су довољно наших сународника, довољно грађана Црне Горе који су спремни да, потпомогнути и охрабрени туђим новцем раде за туђе интересе а против интереса Црне Горе", поручио је он.

Ђукановић је казао да је најважније за једну државу, која се налази на Балкану, обезбиједити стабилност и сигурност грађана

"Обезбједити да никада више ни једна генерација Црногораца не гине у беспотребним ратовима. Томе је била посвећена наша политика посљедњих 25 година, и што је јако важно, успјешно посвећена. Ми смо сачували мир у Црној Гори 90-тих година, тада када то никоме другом на простору бивше Југосланије није пошло за руком. Сви су ратовали, од Словеније до Македоније. Није Црна Гора. Није Црна Гора, захваљујући паметном вођењу а то паметно вођење је обезбиједила Демократска партија социјалиста која је и тада и данас чинила државну власт у овој земљи", рекао је први човјек ДПС-а.

Он је објаснио да није могуће за деценију промијенити ствари из темеља у држави која је вијековима, нажалост, заостајала.

"И не мислимо да смо ми урадили све. Напротив, има још много тога да се уради. Али вјерујемо да смо урадили довољно да данас са сигурношћу можемо да кажемо – пред Црном Гором је одлична европска перспектива", истакао је Ђукановић.

Он је подсјетио и да је током претходник година много уложено у саобраћајну инфраструктуру Шавника, како би тај град био лако доступан из свих праваца.

"Поред саобраћајне инфраструктуре, радили смо јако пуно и на доградњи комуналне инфраструктуре, радили смо на просторно-планском уређењу Шавника, стварали смо претпоставке да се заинтересују инвеститори, као што видите заинтересовали су се, уложили су, и у вјетроелектране, уложили су у хотел и угоститељске објекте на територији ове општине. Урађено је доста и у области пољопривреде и МИДАС и ИПАРД ЛИКЕ су били на располагању. Према мојим евиденцијама, 37 програма је подржано са простора шавничке општине у претходном четворогодишту у износу од око 750.000 еура", саопштио је Ђукановић.

Подсјетио је на бројне инвестиције на југу земље, али нагласио да коначно постоји интересовање инвеститора за Сјевер.

"Ми читаво вријеме говоримо да, када је туризам у питању, на сјеверу нису мање вриједни ресурси него на југу, утолико прије што је добар дио оних на југу већ реализован, а добар дио оних на сјеверу и даље слободан. Требало је да држава учини крупне напоре и учинили смо их претходних година, у развоју инфраструктуре, у комуналном опремању локација и сада смо добили, у Колашину америчког партнера, данас се на простору некадашњег Липка преуређује и гради амерички Шератон, почиње да се гради такође амерички `Wест-ин` на Језеринама. Дуго смо, неколико година тражили партнера за градњу првог хотела на Жабљаку. Сада смо добили ни мање не више него пет година, слатке муке да наредних дана, између тих 5 понуда, одаберемо онога за кога вјерујемо да ће дати најбољи замајац туристичком развоју Жабљака" ,нагласио је Ђукановић.

Он се осврнуо и на конкуренте на изборима, рекавши да су лидери Демоса и ПзП Миодраг Лекић и Небојша Медојевић у Вашингтону "молили на кољенима да се Црној Гори не да право на референдум".

"Дакле, не можете тражити да управљате државом коју нијесте жељели. Не можете тражити да управљате државом коју систематски, свакодневно рушите, коју не волите. Не можете тражити да управљате државом којој нисте лојални. Наспрам свега тога, Демократска партија социјалиста воли ову државу, радила је година на припреми референдума, предводила је напоре да се преко референдума у условима стабилности обнови независност и данас показује да је знала чему ће нам послужити независност", казао је Ђукановић.

Лидер Демократске партије социјалиста поручио је да ће Црна Гора остварити најбитније циљеве, те постати чланица НАТО и наставити храбро да корача ка ЕУ.

"ДПС ће побиједити у Шавнику"

Предсједник Општине Шавник Мијомир Вујачић рекао је на конвенцији да је увјерен да ће ДПС побиједити у том граду.

"То ће бити наш допринос укупној побједи ДПС-а на државном нивоу. Гласаћемо да Демократску партију социјалиста због резултата, визије будућег развоја и због тога што вјерујемо Милу Ђукановићу", саопштио је он. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *