Милић: Откривени студенти који су варали Фонд ПИО

У Републици Српској до сада су откривена 142 студента који су фалсификовањем увјерења о редовном школовању користили породичну пензију на коју по закону немају право, изјавио је данас директор фонда ПИО Републике Српске Младен Милић.   Према његовим ријечима, у 36 случајева је потврђено да корисници породичне пензије никада нису били студенти факултета са којих […]

петак, септембар 7, 2012 / 15:55

У Републици Српској до сада су откривена 142 студента који су фалсификовањем увјерења о редовном школовању користили породичну пензију на коју по закону немају право, изјавио је данас директор фонда ПИО Републике Српске Младен Милић.

 

Према његовим ријечима, у 36 случајева је потврђено да корисници породичне пензије никада нису били студенти факултета са којих су доставили лажна увјерења, а сви случајеви прослијеђени су Управи криминалистичкеполиције у Бањалуци због постојања елемената кривичне одговорности.

Милић каже да је фонд ПИО по основама откривених случајева преваре потражује 5,3 милиона КМ.

“До сада се дешавало да студенти у октобру донесу увјерење о редовном школовању, у новембру дипломирају, а готово цијеле године наставе да користе пензију на коју више немају законско право”, навео је он.

Милић је најавио да ће крајем мјесеца бити одржан састанак са деканима свих факултета у Српској како би се договорила правовремена размјена информација о дипломираним студентима који тада губе право кориштења породичне пензије.
Но ЦомментсОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *