Први дан кампање: Двојица Чавићевих прешла код Гаврановића

Драгомир Ђукић и Зоран Ћургуз, кандидати за одборнике у Скупштини града Бања Лука с листе Демократске партије-Драган Чавић, напустили су данас ову странку и одлучили да свој политички ангажман наставе у Савезу независних социјалдемократа (СНСД) Ђукић и Ћургуз о томе су данас обавијестили предсједника Градског одбора СНСД-а Слободана Гаврановића. – Ђукић и Ћургуз су ме […]

петак, септембар 7, 2012 / 15:47

Драгомир Ђукић и Зоран Ћургуз, кандидати за одборнике у Скупштини града Бања Лука с листе Демократске партије-Драган Чавић, напустили су данас ову странку и одлучили да свој политички ангажман наставе у Савезу независних социјалдемократа (СНСД)

Ђукић и Ћургуз о томе су данас обавијестили предсједника Градског одбора СНСД-а Слободана Гаврановића.

– Ђукић и Ћургуз су ме контактирали и обавијестили да свој политички ангажман желе да наставе у оквиру СНСД-а. Ми у Градском одбору СНСД-а о томе смо расправљали и одлучили да прихватимо њихову понуду и примимо их у чланство. Жељели смо да они свој став јавности саопште данас, првог дана кампање, како не бисмо ушли у саму кампању а да то остане непознато. СНСД је отворен за све људе који имају добре намјере, рекао је Гаврановић данас на ванредној прес-конференцији са двојицом бивших чланова ДП-а.

Ђукић и Ћургуз су истакли да њихова одлука о напуштању ДП-а није дошла изненада и да су више пута о томе разговарали с лидером те партије Драганом Чавићем.

Нагласили су да, будући да је ЦИК БиХ овјерио кандидатске листе, обојица остају на листи ДП-а, али да ће ангажман, уколико буди изабрани, наставити у оквиру Клуба СНСД-а у Скупштини града Бања Лука, саопштила је Прес-служба кандидата за градоначелника Слободана Гаврановића

ДП: Обојица су убачени да дискредитују партију

Кандидати са одборничке листе Демократске партије – Драган Чавић за скупштину града Бањалуке , Драгомир Ђукић звани Ћома на редном броју 16 и Зоран Ћургуз на редном броју 31 данас су званично напустили ДП и прешли у СНСД , и то првог дана изборне кампање, поврђено је из ДП.

– Иако су имали наше повјерење и због тога су се и нашли на листи кандидата, сада је јасно да су обојица и убачени у редове ДП да би за потребе режима СНСД-а у тренутку када им се нареди изашли и јавно дискредитовали партију која им је дала повјерење – кажу у ДП.

Овим својим чином дискредитовали су себе а не нас,и позивамо наше гласаче да при гласању на гласачком листићу Демократске партије не гласају за ову двојицу, наведено је у саопштењу Демократске партије.
 



0 КОМЕНТАРА

 1. Smecu je i mjesto u korpi za otpatke, a odatle u deponiju.
  Razlog: nezadovoljni pozicijom na listi.
  Valjda ce se neko od sredstava informisanja sjetiti da poslije izbora objavi koliko su glasaca sakupili ovi prebjezi.
  Sigurno prolaze „celzjus“.

 2. Ptica koja svoja jaja podmece u tudje gnijezdo ima svoje ime. Nije ni soko sivi, ni jastreb ni ponositi orao. Ta ista ptica prezivljava tako sto iz gnijezda izbaci sve druge te tako crknu bez hrane i vode ili postanu plijen grabljivicama. Ta ptica se zove snsd.
  P.S. Zmaj od Sipova bi ovo elegantnije izveo, sa vise stila, da su ga za taktiku pitali 😛

 3. …’сада је јасно да су обојица и убачени у редове ДП да би за потребе режима СНСД-а у тренутку када им се нареди изашли и јавно дискредитовали партију која им је дала повјерење’-ipak cu nastaviti da vjerujem u deda mraza!

 4. Prva linija -Svaka cast za odgovor …njih i boli …evo ti situacije danas u Demokratsoj partiji :Ulayi cavic i sa vrata trazi od svoje sekretarice sa budjavim zubima da zove sekretara Voju …ona zove a on za to jebe majku i sve ostalo blize i dalje pio spisku sto je otisao …..tako je bilo i sa skobom i sa svakim ko je otisao ….ee onda u polu smirenom stanju dosjeti da da izjavu :Znao sam ja da ce to biti …ali eto nisam ga eliminisao jer eto moze raditi za mene za ove izbore ,steta ga neiskoristiti kao onog Skobu koji je dan i noc radio ali cuda velikoga ovaj Ćoma-Skobo naguli pre -pametan stvarno se mora reci ..unovcio se mali ….a ti Sad Čava pricaj da je on ubacen ..njega nema ..Božiću idi ti sledeci red je za svojom ekipom otici … pozdrav Dp-eu koji je jaci nego ikad :D:D:D

 5. Prva linija -Svaka cast za odgovor …njih i boli …evo ti situacije danas u Demokratsoj partiji :Ulazi Čavic i sa vrata trazi od svoje sekretarice sa budjavim zubima da zove sekretara Voju …ona zove a on za to jebe majku i sve ostalo blize i dalje po spisku sto je otisao …..tako je bilo i sa Škobom i sa svakim ko je otisao ….ee onda u polu smirenom stanju dosjeti da da izjavu :Znao sam ja da ce to biti …ali eto nisam ga eliminisao jer eto moze raditi za mene za ove izbore ,steta ga neiskoristiti kao onog Skobu koji je dan i noc radio ali cuda velikoga ovaj Ćoma-Skobo naguli pre -pametan stvarno se mora reci ..unovcio se mali ….a ti Sad Čava pricaj da je on ubacen ..njega nema ..Božiću idi ti sledeci red je za svojom ekipom otici … pozdrav Dp-eu koji je jaci nego ikad :D:D:D

 6. DRAGAN ČAVIĆ KANDIDAT ZA GRADONACELNIKA BANJALUKE U ISTOJ IMAO 2010-2426glasova…KUD CES U RAT BEZ PUSKE,A KAMOLI ZA KANDIDATA BL? DA LI SI RAZMISLJAO STA DA ODGOVORIS KADA BI TE TVOJI CLANOVI TO UPITALI ,DA LI ZNAS ZA SRAM x-(

 7. Cuj Gavranovica sto pozdravlja preletace, a kao bas prvi dan izbora su izasli iz partije, pa ovo je sprdacina teska

  @Jasnica;Sonja

  E vas samo vidim kad treba pljunuti po Cavicu, ajte malo cistiti cipele gavranovicu, nakupilo se prasine!

 8. Ma niko se tu nema sta stidjeti, a na emotivno reagovanje se mora zaboraviti. Treba biti realan i cinjenicama pogledati u oci. A one su jasne. Ovo najvise govori o stanju u DP i o Cavicevoj sposobnosti. Cuj, sef partije kaze da im je toliko vjerovao da ih stavi na liste, a da je tek danas shvatio da oni rade za rezim. Znaci toliko je sposoban? Pa kakve bi tek propuste cinio kao, nedajboze, gradonacelnik? Njemu bi ubaceni mudzahedini, ako ih vec ne bi svjesno zaposlio, radili u Administrativnoj sluzbi grada.

 9. сконтали људи да са чавићем нема напредка људи упамет се снсд сигурно побјеђује а за десерт фох па чавића се цијела српска нација срамоти његовог признања зна се чега

 10. Занимљиво је како се одмах оглашавају СНСД-овци и Гаврановићеви полтрончићи: драгољубац, соња-јасница (једна особа са више псеудонима а једном ИП адресом), вањакрајина,и остали. Као по правилу слијепи слиједе инструкције својих наредбодаваца – ПЉУЈТЕ ПО ЧАВИЋУ, САМО ТАКО!
  Прије свега треба прочитати текст па коментарисати: Изборни штаб Бањалука ДП-е је издао саопштење, а не Чавић – неписмени стручњаци. Друга ствар је како су ова двојица баш данас искористили прилику да буду Гавранове „побегуље“.
  Драгомир Ђукић звани Ћома, вјечити конобар са Студенца прешао у СНСД – СЈАЈНО! Скупиће неких 5-6 гласова личних гласова из своје куће. Ћургуз вјечити резервни центар Борац Нектара неће ни толико. Па њих на Старчевици комшије не могу смислити, а као разлог свог „трансфера“ су навели: „НЕЗАДОВОЉНИ СУ БРОЈЕМ НА ЛИСТИ“. Сви који нешто знају о изборима, знају да се бројеви на листи одређују 2 МЈЕСЕЦА прије пријаве ЦИК-у, тако да су ова господа своје незадовољство могла изнијети и прије 60 данаи прећи слободно у СНСД. Поред тога,ове локалне изборе и листе карактерише то што су ОТОВОРНЕ,што у преводу значи: „небитно је да ли је неко 1 или 34 број на листи – одлучују само ЛИЧНИ гласови, а ова двојица „побегуља“ ће их имати цца 10 укупно . 😉
  Тако да је на крају једини закључак да су од почетка били у служби режима СНСД-а као обични шпијуни.
  Путујте игумани, неком је образ част а неком служи као отирач. Вечерас су око 3000 бањалучана и бањалучанки протесном шетњом показали да им је доста режима и да исти мора пасти. Непроцјељиво је вечерас било бити дио бањалучана који желе промјене, и који испред Боске врху СНСД-а (који је славио у Пингвину)уз незапамћене мјере обезбјеђења скандирао: ЛОПОВИ, ЛОПОВИ, ЛОПОВИ!!!:D:D:D

 11. Vanja uopste nije iskljuceno da bi kod Cave mudzahedini dobili posao, pa jasno je ko dan da je covjek protiv Republike Srpske i srpskog naroda,zato ga i forsiraju mediji u federaciji. Ne vole oni ni njega koliko vole njegov cilj – unistiti Republiku Srpsku i sve sto je srpsko.

 12. ej, borac1kategorije brani cavu, kakav spin?! Placem od smijeha. I kakvi otuzni komentari: ko je izdao saopstenje, zaboli nas ona stvar… koliko vrijede ove pobjegulje?! Ne vrijede, slazemo se, kao ni onaj ko ih stavi na listu. Kako je ovo lijepo srocen komentar, kad je jasno kakav je cava autoritet, treba se zaklanjati iza 3000(?!() setaca koji su „vrhu“ snsd-a ispred pingvina skandirali, a vrh snsd-a u kotor varosu, prnjavoru itd… na dnevniku bilo, bas se mile vratio na sampitu u pingvin da cuje razjarenu gomilu:-)

 13. Vjerujem da ce pobijediti favoriti ovih koji su protiv Cavica, jer oni sve znaju, oni su znali da u Srbiji pobjedjuje obelezeni , da nikakve sanse nema “ idiot i politicki pobacaj“
  Ipak , ja glasam za one druge, za one kojih se oni plase.

 14. nekad u snsd nisi mogao uci od kvaliteta, sad su spali na to da se sluze ovim metodama. Vidim da je ustaska tv sinoc objavila prvo ovu vijest…nigdje pozari, nigdje protesti, nigdje nezaposleni…ovako je i Slobo pojedince kupovao pa se nije spasao. Samo se ujedinjuje vise opozicija i pametan narod doziva. Dzaba, ove izbire pusite a do 2014 pola RS ce biti na ulicama jer OVA CRVENA BANDA nema narodu vise sta da da, sve ste opljackali.

 15. Jasnica, 07.09.2012. 22:24:04 [48596]
  Vanja uopste nije iskljuceno da bi kod Cave mudzahedini dobili posao, pa jasno je ko dan da je covjek protiv Republike Srpske i srpskog naroda,zato ga i forsiraju mediji u federaciji. Ne vole oni ni njega koliko vole njegov cilj – unistiti Republiku Srpsku i sve sto je srpsko.

  Јасницеееее….ти си ипак Јасница, и тлеба да јос мало да поластес…

 16. Nemojte da likujete, u DP ce odgovarati onaj ko je Djukica i Curguza stavio na listu. Oni su moglo da budu clanovi partije a da ne bude primijeceno da su ubaceni, ali bas da steknu toliko povjerenje da budu kandidati za odbornike u Skupstini grada a da niko ne posumnja da rade za rezim, e to je neoprostivo. Vec se zna ko je za taj propust odgovoran. Slijede sankcije, a u vrahu DP sumnjaju da u partiji ima jos ubacenih rezimlija koji su na pozicijama odgovornijim od onih na kojima su bili Djukic i Curguz. Trenutno se vrse provjere, a rezultat ce uskoro znati svi oni koje to zanima. I ne brinite toliko za DP i Cavica, oni su dobro.

 17. Ово је већ епидемија. Након потпуног промашаја са Славицом Јовановић у Скупштини, сада и ово. Пазите, људи су прави левати, овај никакав кошаркаш Ћургуз и овај други пајсер, али Чавићу то није требало.Чавић пада нагло. Зна се кога је он амнестирао ономад и ко му сада ради на кампањи што партијски што кроз „грађански активизам“. Њега и грађански активизам подржавају амнестирани Кобра и слични. Кобра је купио онај Радиотон и случајно га излијепио плакатима тзв. „грађанских иницијатива“ то су Чавићеве кохорте у борби против режима.Узмите сви испред себе списак амнестираних па лагано.

 18. Slavija-kad vidim kako neki odrasli ljudi nista ne kontaju,zao mi je sto ne mogu zauvijek ostati dijete.Sve i da se vratim u djetinjstvo i ponovo pocnem vjerovati u bajke,ne bih nasjela na Caviceve lazi i manipulacije.

 19. borac1kategorije, 07.09.2012. 22:21:45

  Значи, ви сте на листу ставили људе о којима имате овакво мишљење? Не вјерујете ни једни другима, а тражите да вам грађани БЛ вјерују и да вам повјере управљање градом?

  Ову двојицу не треба ни коментарисати. Страшно!

 20. @anja

  uporno to govorim, kakvi su onda ostali kandidati i lista sklepana, i kakav oni entuzijazam gaje prema toj stranci?!

  Slavica Jovanović ga je napustila u narodnoj skupstini, a svoju Vladu koju je vodio njegov rodjak Pero Bukejlovic i koja mu se odmetnula, je ostavio na cjedilu kad je dao mandat Miloradu Dodiku.

 21. Ovde ima i onih koji nisu snsd-eova omladina..tj.nisu nicija ali znaju neke stvari. Najlakse je reci da je neko ubacen da bi spijunirao ali

  stribor, 08.09.2012. 14:06:22 [4

  zasto da se lazemo ..ko je ikad odgovarao za ono sto je uradio u Dp-eu to je glupost reci uopste ….pa ljudi iz Go hvataju po hodnicima ljude koji se pojave vise od 5 puta i kazu :Hajde na listu ali moras biti clan Mjesnog odbora i moras raditi na terenu inace nista od liste… Taj isti Coma je virio Cavicu iz dupeta do skoro su pili kave,organizovali paketice i neke humanitarne akcije a sad on kao ubacen ovakav je onakav-klasika iz Dp… Treba brate reci :DEMOKRATSKA PARTIJA JE STRANKA DVA COVJEKA I NEMA NAPRETKA TU …Pokusali su mnogi uvlacenjem u dupe Cavicu radom i neradom da uspiju u Dp-eu ali nisu mogli i nece nikada ni moci …Omladinu iskoristavaju da radi a nedaju im ni flasiranu vodu-skupa je -veliki je to izdatak a kamoli nesto vise …. na listi je vise od 60% ljudi koji nikad nisu prstom makli za stranku i ooo cemu mi pricamo …. Comi je ponudjeno nesto i otisao covjek neka je on konobar ali covjek je otisao….. Otisao bi i Cava i Vojislav (koji je kcerku zaposlio preko Mile u ministarstvo sporta) a kamoli neki Curguz i Coma LJUDI MALO SAMO MALO BUDITE REALNI … KAKAV SNSD ,DP OVAJ ONAJ SVE JE TO ISTO 😮

 22. Kayzer – Slavica Jovanović je nakon ulaska u Skupštinu RS izigrala povjerenje DP-a, i o tome se dosta pisalo i govorilo. Ona je ušla u Skupštinu preko kompenzacione liste, a to govori da je DP imao povjerenje u nju. Ona je to isto povjerenje zloupotrebila i prvog dana postala „preletač“ u SNSD. To je sigurno bila jako loša procjena DP-a.

  Drago mi je kad vidim koliko mladih SNSD-ovaca se aktiviralo na Frontalu.Frontal je jedan od rijetkih medija koji nije pod uticajem režima, pa otuda ne čudi ovoliki NOVI NIKOVI i likovi koji po naređenju Kusmukove imaju samo jedan cilj – PLJUVATI PO KANDIDATIMA OPOZICIJE! Ljudi treba da znate da se iza tih nikova sve otkrije, i da će svako za svoja (ne)djela da odgovara ma kako se on zvao.
  Banjaluka sigurno više neće trpjeti ovu oligarhiju, i nasjedati da pečene volove, mlaku pivu, i sl.

  BLIŽI SE KRAJ VLADAVINI CRVENIH, I VI TO DOBRO ZNATE. A ZA SVE ONE KOJIMA SU RUKE „PRLJAVE“ ZNA SE GDJE MJESTOB-)

 23. sta hocu da kazem: kakav je to entuzijazam i energija koju nude cava i gliga sa par sumnjivih tipova oko sebe da njih svako malo neko napusti?! pa evo branislava skobe, covjek ginuo za stranku na terenu, i cava na kompenzaciju stavi gligu koji osvoji 200-300 glasova i za koga ne glasa ni rodjeni komsiluk

 24. Skobu su kvalitetno iskoristili u Demokratskoj partiji a samim tim i ljude koji su sa njim radili…. pa Gliga je i odlucivao ko ce na kompezacionu listu tako da koga ce staviti prvog nego sebe covjek imao 197glasova …ko nevjeruje nek provjeri
  http://www.izbori.ba/Finalni2010/Finalni/NarodnaSkupstinaRS/OpstineKandidate.aspx …. sad na ovim izborima je stavio i zenu …svaka cast Dp… rugao se lonac kotlu a oba garava …tako je sa Dp i Snsd-eom u Dp :D:D:D:D

 25. хм, овакву фотографију си могао добити једино од чавића види се да је изборни штаб дп укључен у интернет кампању путем анонимних профилаx-(

 26. ova dvojica trebat ce staviti kantu na glevu kad budu setala gradom…..smjesni su ali u istinu bolesni…..ovaj sto mu je nadimak Coma ima troje djece….Kako ta djeca da imaju prvenstveno misljenje o svome ocu….Koji treba da im bude uzor….A njemu se sve vise ismijava citav grad

 27. Cavica ce ovih dana da napusti jos poneki clan. A od onih sto preteknu na listi kandidata DP za odbornike u Skupstini grada, bice promjena, odnosno preletaca, tek kad, i ako, neki od njih budu izabrani.

 28. Петре – Зашто ти као члан изборног штаба , или боље рећи „пљувачког штаба“ не поставиш слику својих миљеника?
  Чавић за разлику од твојих љубимаца има слику са својим ратним друговима и био је учесник отаџбинског рата:
  http://img502.imageshack.us/img502/7492/picture2ba.jpg

  Твоји љубимци једино могу да поставе своју слику у пиџами и папучама из тог периода!

 29. mislio sam na cavu… posebno zbog ovog komentara borca i kategorije… jadna li nam majka kada bi nam takav velikosrbin bio glavni ili vodeci!? posebno sa onim mracnim tipovima oko sebe!? a da ne spominjemo gazenje covjeka vozilom i zataskivanje…!?

 30. прва линија – ајд не лажи више и не сери! Ако Чавића неволиш, нико ти неће скинути главу, али немој да причаш глупости и да пљујеш. Мрачни типови око Чавића, ко мајкети ???
  Чавић за разлику од других слободно шета сам градом или евентуално са псом, што виде сви башалучани сваки дан.
  Какво гажење возилом помињеш??? Не лупетај.
  Кад смо код гажења и заташкивања, ево ти линк са подацима о погибији младића из Бањалуке:
  http://istinito.com/index.php/hronika/item/3143-svjedoci-nisu-vidjeli-ko-je-usmrtio-banjalu%C4%8Danina-nikolu-%C4%91urovi%C4%87a.html
  Цијела Бањалука прича о томе ко је кривац, па чак и Полиција. Али изаће ова истина на видјело кад тад.

 31. Бањалука – Кандидат СДС-а за градоначелника Бањалуке Ненад Стевандић изјавио је јуче да странке окупљене око кандидата ДП-а за градоначелника Драгана Чавића пљувањем и подметањем покушавају да подигну Чавићев катастрофалан рејтинг.

  Стевандић је казао да је позив који му је упутио потпредсједник ПДП-а и носилац листе те странке за градску Скупштину Бранислав Бореновић да се повуче из трке за градоначелника у корист Чавића показао да су они у паници, јер знају да Чавић нема подршку грађана.

  – Позив да се повучем је класична љубомора на успјех СДС-а у кампањи. Анкете показују да сам први или евентуално други у трци за градоначелника. СДС има одличну посјету на свим трибинама, а онима који су љубоморни на то не преостаје ништа друго него да се баве подметањем. Мени је жао због тога и поручујем им да се за гласове боре програмима, а не подметањем и пљувањем – рекао је Стевандић.

  Он је оцијенио да је лицемјерно Бореновићево образложење да би његовим одустајањем од трке за градоначелника Бањалуке била уједињена опозиција.

  – Онај ко први пљује и напада, као што раде ПДП и ДП, јасно ставља свима до знања да им није стало ни до какве јединствене опозиције. Све је јасно из тога како ко води кампању. Кампања СДС-а је чиста, а они склони опозиционим колегама црном пропагандом желе да поправе свој резултат – рекао је Стевандић.

  Како је „Гласу Српске“ рекао извор близак ПДП-у, Бореновићев медијски позив Стевандићу да се повуче из трке за градоначелника услиједио је након што се Чавић наљутио на ПДП, оптуживши ту странку да не ради ништа за њега и да се у кампањи бори само за своју листу.

  Да би изгладио сукоб, Бореновић је у медијима позвао Стевандића да се повуче из изборне трке.

  „Рат“ два опозициона блока у Бањалуци траје неколико мјесеци, од када је на дневни ред стављено проналажење заједничког кандидата за градоначелника Бањалуке.

  Са обје стране пљуштале су оптужбе да супарнички табор минира проналажење заједничког кандидата. Сукоб никада није превазиђен, па је СДС са партнерима за градоначелника кандидовала Стевандића, а ДП и ПДП Чавића.

  Босић и Чавић
  О изборима и кампањи недавно су тајно у Бањалуци разговарали и лидери СДС-а и ДП-а Младен Босић и Драган Чавић. Босић је у Стевандићево име затражио од Чавића да повуче кандидатуру за градоначелника Бањалуке.

  Колики је анимозитет између Чавића и Стевандића видљиво је на интернету, гдје њихове присталице данима по форумима и порталима воде „рат“. Поред позива једном или другом да се повуку и одустану од трке за градоначелника Бањалуке, присталице Чавића и Стевандића износе и тешке оптужбе на рачун противника.

 32. Sad je momenat da se organizuje neko kladjenje o tome ko ce kome u „opoziciji“ kvalitetnije da podmetne. Cavic Stevandicu ili Stevandic Cavicu i Ivanicu, Ivanic Stevadnicu ili Bosic Cavicu. A svaki od njih onoj nekoj nezavisnoj listi. I obrnuto. A bilo bi bas zanimljivo i da kandidati za Skupstinu grada tih stranaka pocnu da prelaze iz jedne u drugu, tek toliko da opozicija bar u necemu nadje zajednicki jezik. Malo je dosadno da stalno prelaze samo kod Gavranovica.

 33. Stevandicu, hitno povuci kandidaturu! Cavic nije u panici i on ima podrsku gradjana, ali je opasno sto su tebe platile rezimlije da radis to sto radis i sto nepotrebno oduzimas Cavicu glasove koji, realno, jednini ima sansu da se takmici sa Gavranovicem. Poslusaj Borenovica, povuci se, jer je tacno da bi tvojim odustajanjem od kandidature opozicija bila ujedinjena. Sad vidim da je mozda cak i Vaskovic, kakav god da je, ponekad i u pravu. Mislim na ono kad je iznio istinu da si odgovoran za likvidaciju Midhata Rusidija i jos nekoliko Bosnjaka i Hrvata koje su tvoji 1992. godine iz Banjaluke odvodili u nepoznatom pravcu. Mislim da je sad vrijeme, ako tako nastavis, da on iznese jos neka imena i pojedinosti vezano za to.

 34. ово је већ отишло предалеко,чавић као не спомиње стевандића али његови којоти извлаче прљавштину на врх леденог бријега.

 35. evo sad cava prica da se spremaju hapsenja,a istovremeno da on nije u sukobu sa stevandicem,a njegovi kojoti preko frontala (jer zna da ga stevandic cita) salju poruke, ultimatume i ucjene stevandicu da se povuce jer on ko biva ima dokaze, bla, bla, bla…

 36. Ta dva štrumfa što su prešla kod Gargamela ne znači puno, možda je to i više minus za vladajuću oligarhiju nego za Čavu.
  Banjaluka zna ćirilicu i čitati između redova.

  Miladine,

  Slažem se sa Vama, dr Stevandić igra odlično, i stvarno je prejak.
  Očekuje se da i Čava priđe Stevandiću, da pobjeda i slavlje bude još veće! Čava će svakako ,i kao bivši predsjednik RS, imati dostojanstveno mjesto i ulogu u Banjaluci kao i RS!

 37. cavic poslije ovih izbora ide u penziju jer stranka mu se gasi,onih 10-15 ljudi oko njega ce se razbjezati,a sds ce trajati jos godinama. najpametniji potez stevandica je njegova kandidatura,jer kad je skontao da nijeda kandidat zajednicke opozicije ne moze pobijediti snsd,onda bolje da kandidat za gradonacelnika povuce listu,sto je dugorocno dobro za sds.

 38. neka cavic kayze koliko je para dobio od stranaca i od domacih tajkuna! u stvari stranci kompenzovali camdzicevom podrskom,kao kad regres dobijes u brasnu,ajvaru i ulju,on je podrsku dobio u vidu par hiljada bosnjackih glasova sto je bolje nego parex-(

 39. Predugo su na vlasti jedni te isti ljudi koji zatvaraju vrata mladim, stručnim i obrazovanim ljudima, iako sami imaju slabe i nikakve rezultate.
  To je rakao dr Stevandić, a moje prijateqice i ja se slažemo!

 40. „Највриједније што смо учинили да смо заједнио са вама вратили достојанство Републици Српској и српском народу. Републику Српску више нико не може да избрише“, рекао је вечерас предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

  Предсједник Додик је истакао да је СНСД увијек био и остао уз народ.

  „СНСД је увијек био и остао уз народ. Борили смо се и борићемо се за стабилну и нормалну Републику Српску и за сваког њеног грађанина. Преузели смо Републику Српску у тешким временима када је била пред политичким и економским колапсом. Имали смо јединство и снагу и знали смо како је треба стабилизовати, сачувати и развијати. Ваш глас и ваша подршка су нам основни мотив и орјентир у раду. Ми смо јаки онолико колико имамо ваших гласова, онолико колика је ваша подршка. У периоду глобалне економске кризе појединци виде само оно што није утрађено и чега нема. Пред вама смо чиста образа и слободно могу рећи, урадили смо све што смо обећали и у постојећој политичко економској, регионалној, европској и свјетској констелацији односа и није се могло више“, рекао је предсједник на завршној трибини наше странке на Тргу Крајине у Бањалуци.

  Предсједник Милорад Додик је нагласио да војска БиХ мора бити укинута, а новац враћен народу.

  „Свједоци сте многих неправди и нелогичности, а једна од њих је војска БиХ која је до сада потрошила 2,2 милијарде марака. Та и таква војска мора бити укинута, а новац који је потрошен низашто и ни на шта враћен народу. Ово су локални избори, али су јако важни и они ће одредити глобални ток политике овдје у Републици Српској и БиХ. Само наша снага и наше једнство могу да спријече реозију и дестабилизацију Републике Српске. Ви и ми смо једно, то је узајамна прича и узајамно давање и вјерујем у вас да нам вјерујете. Не молим вас за гласове, јер ваш глас је подршка Републици Српској и вашем бољем животу“, истакао је Додик.

  Предсједник СНСД-а је поновио да се политичари мјере само по ономе што остављају иза себе, а иза СНСД-а су успјеси и дјела

  „Политичари се мјере само по томе шта оставе иза себе. Иза СНСД-а овдје у Бањалуци, широм Републике Српске и у три општине у ФБиХ су огромни успјеси и дјела. Питам вас шта су наши политички противници оставили иза себе! Драган Чавић и Младен Иванић су били предсједник и премијер Републике Српске више година, а у Бањалуци нису урадили ништа. Питам се колико пута треба да побиједимо неке да одустану. Они су мањина и слободно могу рећи да они нису Бањалука. Бањалука је оно што сте ви и ви сте већина“, закључио је Милорад Додик.

  Предсједник ја рекао да не смијемо да станемо, да морамо ићи даље и наставити да се боримо за Републику Српску

  „СНСД има визију Републике Српске и ви не смијете изгубити повјерење у нас као ни у Републику Српску. Република Српска је брана нашег опстанка и сигурност за добар и квалитетан живот. Нашим политичким противницима поручујем да и у будућности, послије седмог октобра гледају како ми радимо и градимо. Република Српска је до нашег доласка изгубила 53 функције и била је слободно се може рећи драгстор за странце који су долазили у Републику Српску и узимали једну по једну њену надлежност и преносили је у Сарајево. Тако су настале 83 институције БиХ мимо Устава, а све је то дозволио СДС и ПДП. СНСД је странка која има карактер, а само они који имају карактер могу одбранити свој народ и своју републику. СНСД је најбољи избор, ми не смијемо да станемо, морамо да идемо даље, јер ако станемо, тада и паднемо. Бањалука и Република Српска, увјерен сам да знају и да хоће да подрже канидате СНСД-а. Наставићемо и послије седмог октобра да се боримо за Републику Српаку и изграђујемо њене општине и градове. Увјерен сам у нашу сигурну и велику побједу семога октобра“, закључио је предсједник Савеза независних социјалдемократа пред 20 хиљада грађана.

  На завршној трибини представљени су кандидати за начелнике општина и градоначелнике из Републике Српске и ФБиХ и изборни програм, а говорио је и кандидат за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић.

  Гаврановић је истакао да је СНСД уредио и развио Бањалуку и да ће то и наставити да ради.

  „СНСД је за протеклих 12 година уредио и развио Бањалуку и оде ње створио добро мјесто за живот. Послије седмог октобра настављамо даље да заједно са вама градимо и развијамо овај град. Предстоје нам бројни пројекти, али издвојићу само један, а то је изградња централног великог градског трга. Ви заслужујете да имате једно такво мјесто. СНСД је странка која има одговорност и жели да ради, а не да влада. Отворићемо нова радна мјеста и подићи квалитет живота“, рекао је Гаврановић.

 41. mario85
  Марио опет сестро брате ( ово овако од миља ти пишем зато што ми је кева из Земуна )ти опет на исти начин.
  Ви црвени мундири ( СНСД и ДНС )сте истрошени и немате више употребљиве маште.
  Од сутра ћете у Бл опозицију, па ћете имати 4 године времена да дођете себи.

 42. Možda če ovaq dvojica sa početka kampanje pomoći pa da u Skupštini dobiju 3 kandidata.
  To što neće imati gradonačeln ika crveni su se već pomirili.
  Osjete oni gdje je snaga.
  Još sutra i sve će se znati
  Bolja Banjaluka svakako.

 43. Ко год је здрав, добар са главом или нормалан сутра ће гласати за
  БОЉУ БАЊАЛУКУ.
  Градски су локални избори Нису ни грађевински ( КУЋА ДО КУЋЕ )
  нити лингвистићки ( РИЈЕЧ ЈЕ РИЈЕЧ )

 44. Ови сад нису све однијели ни на Пале,ни у Модричу ни у Градишку,они су све однијели својој кући.Све себи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *