Микрософт представио нови преносиви рачунар

Компаније “Мајкрософт“ и “ХП“ представиле су данас заједно нову врсту преносивог рачунара, који би требао да попуни празнину између класичних лаптопова и напредних телефона. Фирме су представиле уређај у облику табле, са екраном осјетљивим на додир и оперативним системом “виндоус 7“, на сајму електронике у Лас Вегасу. “Вол стрит журнал“ пише да ће “Епл“ крајем […]

четвртак, јануар 7, 2010 / 21:20

Компаније “Мајкрософт“ и “ХП“ представиле су данас заједно нову врсту преносивог рачунара, који би требао да попуни празнину између класичних лаптопова и напредних телефона.

Фирме су представиле уређај у облику табле, са екраном осјетљивим на додир и оперативним системом “виндоус 7“, на сајму електронике у Лас Вегасу.

“Вол стрит журнал“ пише да ће “Епл“ крајем јануара представити свој уређај ове врсте, чија би продаја требало да почне у марту. Нови компјутер фирме "ХП" такође би требало да се нађе у продаји касније ове године.

"То је диван мали уређај", изјавио је шеф "Мајкрософта" Стив Болмер.

Он је демонстрирао могућности новог рачунара пред око 3 500 новинара, блогера, аналитичара и представника електронске индустрије.

Болмер је показао још два компјутера у облику табли. Један производи компанија "Архос", а други корпорација "Пегатрон".

Коментатори нису били превише одушевљени новим уређајем, пошто он користи стандардан "Мајкрософтов" софтвер.

"То је занимљив производ сам по себи, али `Мајкрософт` је могао да оде даље. То није ништа ново у смислу софтвера, а то је неопходно да би људи пожељели да купе овакав уређај", изјавио је Пол Милер, уредник интернет сајта "Енгаџет".

Аналитичари сматрају да би поплава уређаја сличних карактеристика на тржишту могла да збуни потрошаче.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *